MENU

Aandacht voor jou, je taken en behoeften als mantelzorger. Je neemt de zorg bijna als vanzelf op je. Wij informeren en ondersteunen je bij het vinden van je weg in zorgland. Mantelzorg kan best zwaar zijn. Coaching, waardering en support kunnen je veerkracht vergroten.

Marjon Wagemans Mantelzorgadviseur

Mantelzorgadvies

De mantelzorgadviseurs van Welzijnskompas bieden een luisterend oor en geven advies en informatie. Ze organiseren dat mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten en support ervaren. Onze adviseurs zorgen dat mantelzorgers handvatten kunnen krijgen om meer balans & ontspanning te ervaren. En zij leggen waar mogelijk een koppeling naar hulp en ondersteuning, dichtbij, in de buurt.

Waarvoor kan je terecht bij Marjon en Vera?

  • Voor advies en coaching; wij denken met je mee
  • Voor ontmoetingsgroepen, workshops en activiteiten
  • Voor informatie over regelingen voor mantelzorgers, zoals de Adempauze
  • Voor informatie voor werkgevers over werk & mantelzorg
Neem contact met ons op

MANTELZORGCOMPLIMENT

Ieder jaar van 1 april tot 1 november kun je bij Welzijnskompas het mantelzorgcompliment aanvragen. Een blijk van waardering voor onbetaalbare en onmisbare mantelzorg. Het mantelzorgcompliment wordt door de gemeentes mogelijk gemaakt. Het is belangrijk dat mantelzorgers goed worden ondersteund en de waardering krijgen die ze verdienen.

Mantelzorgcompliment aanvragen

De Adempauzeregeling

Zorg jij voor iemand? Bijvoorbeeld voor je partner of je ouders? Via de Adempauzeregeling voor mantelzorgers kun je tijdelijk ondersteuning aanvragen. Bijvoorbeeld gezelschap voor je naaste, tijdelijke huishoudelijke hulp of een sportabonnement voor jezelf.

Een adempauze aanvragen

“Waar kunnen wij je mee helpen? Alleen die vraag al! Die vraag maakt dat je je gehoord en gezien voelt. 

Het aanbod en meedenken over mogelijkheden en oplossingen, waardeer ik zeer in de hulp van de adviseurs. Er wordt op maat mee gekeken.”

– Jurgen – mantelzorger

Richelle vertelt:

“Het is zo belangrijk dat je weet dat je niet alleen bent, ik heb dat wel gemist vroeger. Bijzonder om te zien dat de jongeren bij Get Together echt een hechte club is geworden. 

Ik ben zelf mantelzorger dus ik begrijp waar de jongeren mee te maken hebben. Dat maakt het mede-organiseren van deze activiteiten voor mij ook heel speciaal.” 

Volgende verhaal

“Waar kunnen wij je mee helpen? Alleen die vraag al! Die vraag maakt dat je je gehoord en gezien voelt. 

Het aanbod en meedenken over mogelijkheden en oplossingen, waardeer ik zeer in de hulp van de adviseurs. Er wordt op maat mee gekeken.”

– Jurgen – mantelzorger

Wanneer ben je (wettelijk) mantelzorger?

Je bent mantelzorger als je langdurig, intensief en onbetaald zorgt voor een naaste die chronisch ziek is, een beperking of psychische problemen heeft. Dat kan een partner zijn, een ouder, een kind, een ander familielid of een vriend of buurtgenoot. Dit geldt ook wanneer je zorgt voor iemand die niet meer thuis woont, bijvoorbeeld in een verpleeghuis of een andere instelling met 24-uurs zorg.

Activiteiten

There is No Event