MENU

Een Pluim voor jonge mantelzorgers

Noah is 11 jaar oud en groeit op met een vader die kanker heeft. Dat brengt extra zorgen met zich mee. Hij doet wat extra taken in huis, maar het grootste deel van zijn zorg ligt eigenlijk in het ‘zorgen maken om’. Hierdoor slaapt hij soms slecht, piekert veel en door alles wat er speelt, is er ook minder aandacht en ruimte voor hemzelf, ondanks dat iedereen zijn stinkende best doet. Julia (16) herkent zich hierin, ook al heeft haar moeder geen chronische ziekte maar een depressie en angststoornis. Mohammed (13) heeft een zusje met een handicap. Dat brengt veel moois met zich mee, maar is soms ook lastig. Drie heel normale jongeren, maar met een bijzondere thuissituatie.

Voor jonge mantelzorgers zoals Noah, Julia en Mohammed is er een Pluim beschikbaar. Het is een blijk van waardering in de vorm van een cadeaubon, namens de gemeenten Hillegom en Lisse. Denk bijvoorbeeld aan een bon om mee te gaan zwemmen, games of speelgoed te kopen of om mee naar de bioscoop te gaan.

De Pluim is bedoeld voor jonge mantelzorgers (8 t/m 17 jaar) die in Hillegom of Lisse wonen en aanvragen kan via deze link.

We hebben goed nieuws voor degenen die vorig jaar al een Pluim hebben ontvangen: je hoeft dit jaar geen nieuwe aanvraag te doen. Je krijgt de Pluim automatisch, zonder extra regelwerk, en ontvangt van ons een brief met informatie over het ophaalmoment.