logo

Een pluim voor jonge mantelzorgers

In de week (1 tot 7 juni) van de jonge mantelzorger is WelzijnsKompas een nieuw initiatief gestart. Een bedankje voor jonge mantelzorgers namens de gemeenten Hillegom en Lisse.

Jonge mantelzorgers, wie zijn dat eigenlijk? Dat zijn kinderen met bijvoorbeeld een gehandicapt broertje of zus, een vader met psychische problemen of een moeder die chronisch ziek is. Kinderen die opgroeien met zorg door ziekte binnen het gezin. Door de aandacht voor het zieke of gehandicapte gezinslid blijven ze vaker op de achtergrond en/of maken zich zorgen over hun gezinslid, soms meer dan goed voor hen is. Het zijn gewone kinderen in een bijzondere thuissituatie.

Om deze jonge mantelzorgers te bedanken en te waarderen is er iets nieuws in Hillegom en Lisse: een pluim voor jonge mantelzorgers! Dit bedankje is een cadeaubon die bij een aantal lokale en regionale winkels, maar ook bij de bioscoop in Lisse besteed kan worden.

Pluim aanvragen
De pluim kan aangevraagd worden voor kinderen van 8 t/m 17 jaar die te maken hebben met langdurige zorg in hun thuissituatie.
De aanvraag kunnen zijzelf doen of de pluim kan aangevraagd worden door de ouders. Aanvragen kan vanaf 1 juni via dit aanvraagformulier

Bel voor meer informatie naar 0252-757100 op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur.

Het uitdelen van een pluim aan jonge mantelzorgers is een pilot. De resultaten van de pilot worden meegenomen in de herwaardering van het mantelzorgcompliment.

 

Neem contact op

Bel mij terug