MENU

Groei jij op in een gezin waar iemand extra aandacht nodig heeft omdat diegene ziek is of een beperking heeft? Dan maak jij je misschien regelmatig zorgen of doe je soms extra taken. Herken jij jezelf hierin? Dan ben jij een jonge mantelzorger en verdien je een Pluim! Een leuke cadeaubon als bedankje voor jou.


Waarom een Pluim?

Met de Pluim laten de gemeentes Hillegom en Lisse weten dat ze aandacht hebben voor jou als jonge mantelzorger. Want het valt niet altijd mee, opgroeien in een gezin waarin iemand ziek is of een beperking heeft. De Pluim is een bedankje voor wat je doet. En vooral een erkenning voor de zorgen die je misschien hebt.

Hoe ziet die Pluim er uit?
Een Pluim is een bedankje en waardering voor jonge mantelzorgers, namens de gemeenten Hillegom en Lisse. De Pluim is een cadeaubon die bij een aantal lokale en regionale winkels, locaties of organisaties besteed kan worden.

En hoe vraag je de Pluim aan?
De Pluim is jaarlijks aan te vragen door jonge mantelzorgers uit Hillegom en Lisse (8 t/m 17 jaar). Of door de ouders. De Pluim kan aangevraagd worden door onderstaand aanvraagformulier in te vullen, en dat kan van 1 april tot 1 november 2023.

De pluim wordt een aantal keer per jaar uitgereikt. Als je een Pluim hebt aangevraagd krijg je over de uitreiking persoonlijk bericht.