MENU

Groei jij op in een gezin waar iemand extra aandacht nodig heeft omdat diegene ziek is of een beperking heeft? Dan maak jij je misschien regelmatig zorgen of doe je soms extra taken. Herken jij jezelf hierin? Dan ben jij een jonge mantelzorger en verdien je een Pluim! Een leuke cadeaubon als bedankje voor jou.


Waarom een Pluim?

Met de Pluim laten de gemeentes Hillegom en Lisse weten dat ze aandacht hebben voor jou als jonge mantelzorger. Want het valt niet altijd mee, opgroeien in een gezin waarin iemand ziek is of een beperking heeft. De Pluim is een bedankje voor wat je doet. En vooral een erkenning voor de zorgen die je misschien hebt.

Hoe ziet die Pluim er uit?
De Pluim is een cadeaubon die bij een aantal lokale en regionale winkels, locaties of organisaties besteed kan worden.

En hoe vraag je de Pluim aan?
De Pluim is jaarlijks, van 1 april tot 1 november, aan te vragen door jonge mantelzorgers (8 t/m 17 jaar) uit Hillegom en Lisse. Of door de ouders.

Vul onderstaand formulier in om de Pluim aan te vragen.

Opnieuw aanvragen niet nodig
Goed nieuws voor iedereen die in 2023 al een Pluim hebben gekregen: een nieuwe aanvraag is niet nodig. Dit jaar wordt de Pluim automatisch toegekend, zonder extra regelwerk. Informatie over het ophaalmoment wordt per mail verzonden.

Situatie veranderd? Geef het door
We rekenen erop dat je ons op de hoogte brengt als jouw zoon of dochter niet langer in aanmerking komt voor een Pluim. Dit kan zijn vanwege veranderingen in de mantelzorgsituatie of bijvoorbeeld omdat jouw zoon of dochter 18 jaar is geworden.
In dat geval kan hij of zij mogelijk in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment. Als bij jullie de situatie is veranderd, kan je dat eenvoudig doorgeven via deze link.