logo

Ontmoetingsgroep voor mantelzorgers

Als mantelzorger geef je zorg en tijd aan een naaste. Soms kan dat zwaar worden en voel je je alleen. De omgeving begrijpt niet altijd wat er allemaal bij komt kijken. Erover vertellen kan voelen als een ander tot last zijn.

In de groep ontmoet je anderen die in een vergelijkbare situatie zitten. Er komen zaken aan de orde als: wat helpt je om de zorg te kunnen (blijven) bieden? Waar worstel je mee? Of hoe ga je om met veranderend gedrag van je naaste?

In de ontmoetingsgroep is er aandacht voor jezelf, terwijl de belangstelling in eigen kring meestal uitgaat naar degene voor wie je zorgt.

Ervaren gespreksbegeleiders zorgen voor de ruimte om ervaringen te delen. Zo kun je in ontspannen sfeer uitwisselen wat je bezighoudt en elkaar tot steun zijn.

Eenmaal ingestapt zijn de deelnemers trouw aanwezig. Problemen kunnen besproken worden en bepaalde thema’s uitgediept. Daarnaast komen mooie momenten ter sprake en wordt er zeker ook gelachen.

Mogelijk nieuwe groep

Op dit moment is er één groep voor mantelzorgers van zorgvragers met dementie. Bij voldoende aanmeldingen hopen we in het najaar een tweede groep te starten voor mensen die zorgen voor een naaste met een hersenaandoening in brede zin.

Mocht je mensen kennen die deel zouden willen nemen aan deze groep of heb je zelf belangstelling, laat het ons weten. Voor aanmelding of vragen kun je mailen naar Vera Hols, mantelzorgadviseur.

Mail:               v.hols@welzijnskompas.nl

Telefoon:      0252 – 75 71 00

Neem contact op

Bel mij terug