MENU

AutoMaatje Hillegom-Lisse

Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje helpen we mensen mobiel en actief te blijven.
Ben je zelf minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? Blijf je daardoor vaker thuis dan gewenst?
Met AutoMaatje kom je weer onder de mensen! Vrijwilligers rijden graag met hun eigen auto naar je afspraak, denk bijvoorbeeld aan het ziekenhuis, de kapper of een activiteit in het buurthuis.

Ik zoek een AutoMaatje

Aanmelden als chauffeur

Wil jij je inzetten voor buurtgenoten en heb je een auto? Dan horen wij graag van jou! Als vrijwilliger ontvang je verzoeken tot ritjes op de dagen waarop je beschikbaar bent. Natuurlijk ben je vrij in het aannemen of afwijzen van een rit. Hierdoor is AutoMaatje de ideale manier om flexibel vrijwilligerswerk te doen! Je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Je auto moet APK-gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittendendekking hebben. Meer weten? Neem dan contact met ons op via de button.

Ik wil graag AutoMaatje worden

Veelgestelde vragen

 • Wie kan gebruik maken van AutoMaatje?
  Iedereen vanaf 18 jaar die niet beschikt over een eigen vervoermiddel en minder-mobiel is, kan gebruik maken van AutoMaatje. Welzijnskompas maakt de inschatting of een aanvraag geschikt is voor de vrijwillige chauffeurs. AutoMaatje kent geen vervoersplicht. AutoMaatje is aanvullend mobiliteitsaanbod naast en niet vervangend voor Taxi, OV, en/of geïndiceerd (WMO) vervoer ter plekke.
 • Hoe werkt AutoMaatje?
  Je vraagt minimaal 2 werkdagen van te voren telefonisch of via de mail een ritje aan bij Welzijnskompas. Vervolgens wordt een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs gezocht die jou, op het door jouw gewenste moment, wil rijden. Je wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is. Op het afgesproken moment meldt de vrijwilliger zich bij jou en ga je samen op stap. Je betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.
 • Hoe vaak kan ik gebruik maken van AutoMaatje?
  AutoMaatje is er voor incidenteel vervoer. Er kan maximaal 1 vervoersaanvraag per week worden aangevraagd. Structurele wekelijkse ritten zijn alleen mogelijk voor een korte termijn, bijvoorbeeld om een mantelzorger te vervangen of wanneer je een periode zelf niet kan autorijden door omstandigheden. Voor wekelijkse ritjes kun je in Lisse terecht bij de Seniorenbus. Klik hier voor meer informatie.
 • Medische vervoer heeft voorrang op sociaal vervoer.
 • Vervoer naar en van Schiphol is niet mogelijk.
 • Geen vervoer na 22.00 uur.
 • Geen vervoer tijdens de kerstdagen, de periode tussen kerst en oud & nieuw en nieuwjaarsdag.
 • Vervoer van meerdere personen vanaf 1 adres is mogelijk.
 • Wat kost AutoMaatje?
  Een rit kost 35 cent per kilometer, met een minimumtarief van 2 euro. Voor ritten tot en met 5 kilometer betaal je dus 2 euro, daarna betaal je 35 cent per extra kilometer. De route wordt berekend vanaf het adres van de chauffeur en de kosten worden rechtstreeks aan de chauffeur betaald. Ook eventuele parkeerkosten worden aan de chauffeur vergoed. Voor de bemiddeling van Welzijnskompas betaal je niets.
 • Ook voor niet-leden van de ANWB?
  Ja, de ANWB biedt AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid; vrijwilligers en deelnemers hoeven geen ANWB-lid te zijn.

Voor meer informatie:
www.anwb.nl/lidmaatschap/maatschappelijk/mobiliteit/automaatje