MENU

Jonge mantelzorgers blij en verrast door Pluim

Bedankt, mevrouw! Dit is echt tof.’
‘Een fashioncheque, wat leuk.’
‘Kijk mam, er staat 30 euro op.’

Dit zijn enkele reacties die we hoorden, toen in mei en juni de eerste dertig Pluimen door jonge mantelzorgers opgehaald werden bij jongerencentrum De Greef.
De Pluim is voor kinderen uit Hillegom en Lisse die opgroeien met zorg, door ziekte binnen het gezin.

Verrassing in 3,2,1..
In de meeste gevallen werd de Pluim aangevraagd door de ouders van de jonge mantelzorgers. Thuis was er soms al wel gesproken over het waarom en doel van de Pluim, maar welke cadeaubon er was aangevraagd bleef vaak nog een verrassing.  

Een jongen (12 jaar), ‘yes, nu kan ik een nieuwe game kopen.’

Voor mantelzorgadviseur Edith Schouten en haar collega Sandy Warmerdam, was het zien van de blije en verraste gezichten een mooi moment: ‘het is zo leuk om kinderen en jongeren, die vaak een lichtpuntje voor anderen zijn, op deze manier even in het zonnetje te zetten.’ Bij het aanvragen van de Pluim kan er gekozen worden uit zes verschillende cadeaubonnen. Zo zit er voor iedereen wat passends tussen.

Nog twee Pluim uitreikingen dit jaar
Tijdens de zomerperiode blijven de aanvragen binnen komen. De teller staat inmiddels op vierenvijftig. Daarom zijn er op 15 september en 17 november nog twee uitreikmomenten bij jongerencentrum De Greef in Lisse. De uitreikingen zijn van 15:30-16:00, daarna kunnen de jongeren aansluiten bij Get Together. Om mee te doen of gewoon even om te kijken.

Aanvragen kan nog tot 1 november
Denk je nu, ik ben of ken ook een jonge mantelzorger die een Pluim verdiend. Goed nieuws! Een Pluim aanvragen kan nog tot 1 november.