MENU

Thuis heb je misschien extra taken of maak je je soms zorgen over de degene die ziek is. De mantelzorgersadviseurs kunnen jou helpen, met je praten en jou in contact brengen met andere jonge mantelzorgers. Wij hebben aandacht voor jou, je taken en behoeften als jonge mantelzorger.

Edith Schouten Adviseur mantelzorg en innovatie

Jouw contactpersoon: Edith

Ongeveer 1 op de 10 kinderen en jongeren groeit op met de zorg voor iemand anders in zijn of haar omgeving. Jij bent dus niet de enige! Wil jij samen met andere jonge mantelzorgers meedoen aan leuke activiteiten, neem dan contact op met Edith Schouten, mantelzorgadviseur bij Welzijnskompas. Of vraag je ouders om contact op te nemen met Edith. Zij weet precies wat er in de regio en landelijk te doen is voor jou, van leuke activiteiten met andere jonge mantelzorgers, me-time tot hulpverlening. Zij denkt graag met jou mee. Je kunt haar per bereiken via e.schouten@welzijnskompas.nl of door te appen naar: 06-45241638.

 

Neem contact op met Edith

Groei jij op in een gezin waar iemand extra aandacht nodig heeft omdat diegene ziek is of een beperking heeft?

Dan maak jij je misschien regelmatig zorgen of doe je soms extra taken. Herken jij jezelf hierin? Dan ben jij een jonge mantelzorger en verdien je een Pluim. Dit is een bedankje in de vorm van een cadeaubon. Je kiest zelf welke.

 

 

Pluim aanvragen

We zijn er voor jou

Wat doen wij voor jou:


Wij gaan graag bij scholen langs om docenten, mentoren en jouw leeftijdsgenoten te vertellen over jonge mantelzorgers. Zodat je weinig uit hoeft te leggen en er begrip is voor je thuissituatie, zodra je er voor kiest om iemand daarover te vertellen. En zodat jij nog beter weet wat het jou oplevert als je een ander vertelt dat er bij jou thuis iemand ziek is. Ook kunnen scholen terecht bij ons voor informatie.


Het is belangrijk om tijd voor jezelf te hebben, om leuke dingen te doen, om even niet met thuis bezig te zijn. Daarom organiseren we graag activiteiten voor (en door) jonge mantelzorgers. Bijvoorbeeld bij of met het jongerenwerk in Lisse of Hillegom. Heb jij een leuk idee? Laat het ons weten.


Jij bent onderdeel van jouw gezin. Als het beter gaat met je ouders, komt er minder op jouw bord terecht. Daarom denken we graag met je ouders mee over hoe er wat hen kan helpen. Soms is dat iets heel praktisch zoals huishoudelijke hulp. Wij weten wat er allemaal mogelijk is in de regio en kunnen zo ook heel gericht doorverwijzen, al is dat lang niet altijd nodig.


Soms is het best lastig om aan te geven dat jij het moeilijk hebt. Of wat jij denkt dat voor jou en je ouders goed kan werken. Hoe fijn is het dan als wij er zijn om samen deze onderwerpen bespreekbaar te maken, zonder dat jij dat alleen hoeft te doen?


Dit kan over van alles en nog wat gaan. Sommige dingen bespreek je niet zo makkelijk met ouders of met vrienden. En sommige informatie is lastig te vinden. Wij denken graag met je mee. Door samen af te spreken, te bellen of per app.

 

Een reactie van een emotionele moeder toen ze hoorde van het bestaan van de Pluim;

‘Het is zo mooi dat mijn dochter op deze manier gezien wordt. Soms vraag ik me wel eens af of ik het wel goed doe als ouder. Zal ze het me later kwalijk nemen dat er zoveel aandacht naar haar broer gaat? Deze Pluim is echt speciaal voor haar. Wat een mooi gebaar!’

 

Volgende verhaal

Een reactie van een emotionele moeder toen ze hoorde van het bestaan van de Pluim;

‘Het is zo mooi dat mijn dochter op deze manier gezien wordt. Soms vraag ik me wel eens af of ik het wel goed doe als ouder. Zal ze het me later kwalijk nemen dat er zoveel aandacht naar haar broer gaat? Deze Pluim is echt speciaal voor haar. Wat een mooi gebaar!’

 

There is No Event