MENU

Aandacht voor jou, je taken en behoeften als jonge mantelzorger. Thuis heb je misschien extra taken of maak je je soms zorgen over de degene die ziek is. De mantelzorgersadviseurs kunnen jou helpen, met je praten en jou in contact brengen met andere jonge mantelzorgers.

Edith Schouten Adviseur mantelzorg en innovatie

Jouw contactpersoon: Edith

Ongeveer 1 op de 10 kinderen en jongeren groeit op met de zorg voor iemand anders in zijn of haar omgeving. Jij bent dus niet de enige! Wil jij samen met andere jonge mantelzorgers meedoen met leuke activiteiten, klik dan hier voor meer informatie over Get Together.
Edith Schouten, mantelzorgadviseur bij Welzijnskompas is er voor jou.

 

 

Neem contact op met Edith

Groei jij op in een gezin waar iemand extra aandacht nodig heeft omdat diegene ziek is of een beperking heeft?

Dan maak jij je misschien regelmatig zorgen over hen of doe je soms extra taken. Herken jij jezelf hierin? Dan ben jij een jonge mantelzorger en verdien je een Pluim.

Pluim aanvragen

We zijn er voor jou

Wat doen wij voor jou


Wij gaan graag bij scholen langs om docenten, mentoren en jouw leeftijdsgenoten te vertellen over jonge mantelzorgers. Zodat je weinig uit hoeft te leggen en er begrip is voor je thuissituatie, zodra je er voor kiest om iemand daarover te vertellen. En zodat jij nog beter weet wat het jou oplevert als je een ander vertelt dat er bij jou thuis iemand ziek is. Ook kunnen scholen terecht bij ons voor informatie.


Het is belangrijk om tijd voor jezelf te hebben, om leuke dingen te doen, om even niet met thuis bezig te zijn. Daarom organiseren we graag activiteiten voor (en door) jonge mantelzorgers. Bijvoorbeeld bij of met het jongerenwerk in Lisse of Hillegom. Heb jij een leuk idee? Laat het ons weten.


Jij bent onderdeel van jouw gezin. Als het beter gaat met je ouders, komt er minder op jouw bord terecht. Daarom denken we graag met je ouders mee over hoe er wat hen kan helpen. Soms is dat iets heel praktisch zoals huishoudelijke hulp. Wij weten wat er allemaal mogelijk is in de regio en kunnen zo ook heel gericht doorverwijzen, al is dat lang niet altijd nodig.


Soms is het best lastig om aan te geven dat jij het moeilijk hebt. Of wat jij denkt dat voor jou en je ouders goed kan werken. Hoe fijn is het dan als wij er zijn om samen deze onderwerpen bespreekbaar te maken, zonder dat jij dat alleen hoeft te doen?


Dit kan over van alles en nog wat gaan. Sommige dingen bespreek je niet zo makkelijk met ouders of met vrienden. En sommige informatie is lastig te vinden. Wij denken graag met je mee. Door samen af te spreken, te bellen of per app.

 

“ Het is zo belangrijk dat je weet dat je niet alleen bent, ik heb dat wel gemist vroeger.

Het is bijzonder om mee te maken dat de jongeren bij Get Together echt een hechte club is geworden. Ik ben zelf mantelzorger dus ik begrijp waar de jongeren mee te maken hebben. Dat maakt het mede-organiseren van deze activiteiten voor mij ook heel speciaal”

 

– Richelle

Volgende verhaal

“ Het is zo belangrijk dat je weet dat je niet alleen bent, ik heb dat wel gemist vroeger.

Het is bijzonder om mee te maken dat de jongeren bij Get Together echt een hechte club is geworden. Ik ben zelf mantelzorger dus ik begrijp waar de jongeren mee te maken hebben. Dat maakt het mede-organiseren van deze activiteiten voor mij ook heel speciaal”

 

– Richelle

There is No Event

GET TOGETHER

Even je hoofd leeg maken en samen met andere jonge mantelzorgers leuke dingen ondernemen,
dat is Get Together.

Samen met Welzijnskwartier organiseren we iedere maand een leuke activiteit in Jongerencentrum De Greef in Lisse. Denk aan samen een escaperoom spelen, mountainbiken of lasergamen. Geef je alvast op voor de volgende Get Together, dan ben je erbij!