MENU

Vrijwilligers van de Toekomst

Word jij de leukste organisatie voor vrijwilligers?

Vrijwilligersorganisaties zoeken vrijwilligers en actieve inwoners zoeken een mooie manier om bij te dragen in hun dorp. Toch vinden zij elkaar lang niet altijd. Om meer verbinding te leggen start Welzijnskompas samen met Welzijn Teylingen, Welzijn Noordwijk en vrijwilligersorganisaties daarom in 2024 met het project Vrijwilligers van de Toekomst.

Samen op reis
Meerdere keren per jaar worden er ontdekkingsreizen georganiseerd. Samen met andere vrijwilligersorganisaties gaan we meer leren over de vrijwilligers van de toekomst, hoe je ze bereikt en betrokken houdt en hoe jouw organisatie futureproof wordt. Dit doen we op een interactieve manier, waarbij je hier zelf mee aan de slag gaat. Met ondersteuning van ervaringsdeskundigen voor inspiratie en tips.

Een netwerken van inclusieve en diverse vrijwilligersorganisaties
Ook daarna houdt het niet op. We snappen dat de mogelijkheden en middelen van vrijwilligersorganisaties door weinig budget vaak beperkend zijn. Daarom blijven we graag samenwerken. Er worden per jaar meerdere vrijwilligersproeverijen gehouden. Hierbij ontmoeten organisaties en vrijwilligers van de toekomst elkaar. Ook is het mogelijk om ondersteuning te krijgen in het proces van werven. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van een flyer of het maken van vlogs.

Denk ook aan creatieve mogelijkheden, zoals een gedeelde poule van vrijwilligers. Of elkaar op de hoogte brengen als je een vrijwilliger zoekt.

Doe mee!
We bieden deze ontdekkingsreis, met dank aan het Oranje Fonds en Fonds1818, twee keer per jaar aan. Per organisatie doen er twee deelnemers mee. Iemand die gaat over beleid zoals iemand uit het bestuur/MT of een HR medewerker en iemand van de werkvloer. Dit kan zowel een professional als vrijwilliger zijn. De eerste ontdekkingsreis start naar verwachting in februari / maart.

Aanmelden voor 2 februari 2024
Wil je graag wat meer weten of je direct aanmelden? Neem dan contact op met Natalia via n.warmerdam@welzijnskompas.nl of meld je aan via onderstaand formulier.