MENU

Samen mantelzorgen in de buurt

Er wordt steeds vaker gesproken over ‘de zorgzame buurt’. Ook wanneer het over mantelzorg gaat. Denk bijvoorbeeld aan buren die een mantelzorger ondersteunen door wat extra eten te koken, de vuilnisbakken aan de straat te zetten of de hond uit te laten wanneer de mantelzorger bijvoorbeeld meegaat naar een ziekenhuisafspraak. Soms heeft een klein gebaar grote impact.

Op donderdag 23 november was mantelzorgadviseur Edith Schouten aanwezig bij het Buurtleutje in de Componistenwijk in Lisse. Om samen met community builder Johan in gesprek te gaan met buurtbewoners over mantelzorg (en meer). Het was een koude, winderige ochtend. Maar gelukkig was de thee en koffie lekker warm.

Er zijn er mooie gesprekken gevoerd over mantelzorg. Met onderwerpen als Knarrenhof, ouders ‘in huis nemen’, het verlies van geliefden, Bakkie Troost in ’t Poelhuys en Ontmoetingsplek KrantCaféLisse. Maar ook over de waarde van gezellig burencontact in de flat en hoe waardevol het voor mantelzorgers is als een buur bijvoorbeeld af en toe de hond even kan uitlaten.  

We wisten al dat dit een prachtige buurt is, maar we zijn nu nog meer onder de indruk van haar bewoners en de talloze initiatieven, groot en klein, die hier zijn om elkaar te ondersteunen. Bedankt voor de hartelijke ontvangst!