MENU

Ruil je tegels in voor gratis plantjes!

We doen met z’n allen hard ons best om de Duin- en Bollenstreek een stukje groener te maken. En juist het vergroenen van onze eigen achtertuinen, kan daar een grote bijdrage aan leveren. Daarom helpen de gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen hun inwoners graag een handje mee om tegels te vervangen voor groen.

Tegels ruilen voor plantjes
Op 18 mei is er weer de speciale actiedag ‘Tegels eruit, planten erin’. Je kunt dan jouw gewipte tegels bij de deelnemende tuincentra komen ruilen voor gratis biologisch gekweekte, inheemse plantjes. Bij inlevering van minimaal 3 tuintegels, mag je twee planten kiezen. De keuze aan inheemse soorten, dat zijn planten die van nature al hier voorkomen, zijn speciaal geselecteerd voor deze regio.

Deelnemende tuincentra
Tijdens de openingstijden van de tuincentra, staan er speciale bakken voor het inleveren van de tegels. Je kunt hier maximaal 10 tegels uit je eigen tuin inleveren. Let op, want op=op! Je kunt bij een van de volgende tuincentra terecht:

  • Tuincentrum De Oosteinde, Zandlaan 22 in Hillegom
  • Tuincentrum De Uiver, Rijnstraat 141 in Katwijk aan Zee
  • Intratuin Lisse, Heereweg 350 in Lisse
  • Tuincentrum De Mooij, Noordwijkerweg 36 in Rijnsburg

En vergeet natuurlijk niet om je tegels ook aan te melden bij het NK Tegelwippen! Dat kan door het aantal gewipte tegels te registreren met een voor en na foto op de website www.nktegelwippen.nl