MENU

Wist je dat humor en plezier ervoor zorgen dat iemand ergens sneller vrijwilligerswerk gaat doen? Het geeft een fijn gevoel, dus daar willen we meer van. Een negatieve ervaring? Dan haken we al heel snel af. In het hele proces van het werven en behouden van vrijwilligers, zitten veel van dit soort momenten. Daarvoor zit echter nog een stap: het hele proces voordat je gaat werven. Een stap waar we ons vaak niet zo bewust van zijn.

Samen op ontdekkingsreis
Tijdens deze ontdekkingsreis gaan we met elkaar hier meer over leren. Wie zijn de vrijwilligers van de toekomst? Welke nieuwe doelgroepen willen we bereiken? Wat kunnen wij zelf nog veranderen om de leukste organisatie/vereniging te zijn voor vrijwilligers? Welke taal gebruik je als je vrijwillig actieve inwoners gaat werven? Welke aannames hebben we zelf? Kloppen deze aannames? Dit doen we op een interactieve manier, waarbij je hier zelf mee aan de slag gaat. Met ondersteuning van ervaringsdeskundigen voor inspiratie en tips.

Een netwerken van inclusieve en diverse vrijwilligersorganisaties
Ook daarna houdt het niet op. We snappen dat de mogelijkheden en middelen van vrijwilligersorganisaties door weinig budget vaak beperkend zijn. Daarom blijven we graag samenwerken. Er worden per jaar meerdere vrijwilligersproeverijen gehouden. Hierbij ontmoeten organisaties en vrijwilligers van de toekomst elkaar. Ook is het mogelijk om ondersteuning te krijgen in het proces van werven. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van een flyer of het maken van vlogs.

Denk ook aan creatieve mogelijkheden, zoals een gedeelde poule van vrijwilligers. Of elkaar op de hoogte brengen als je een vrijwilliger zoekt.

Doe mee!
Per organisatie doen er twee deelnemers mee. Iemand die gaat over beleid zoals iemand uit het bestuur/MT of een HR medewerker en iemand van de werkvloer. Dit kan zowel een professional als vrijwilliger zijn.

De ontdekkingsreizen zijn op:

  • Dinsdag 20 februari van 10.30 – 13.00 uur Lisse
  • Dinsdag 12 maart van 10.30 – 12.00 uur (online mogelijk)
  • Dinsdag 2 april van 10.30 – 12.00 uur (online mogelijk)
  • Dinsdag 23 april van 10.30 – 12.00 uur (online mogelijk)
  • Dinsdag 13 mei slotdag van 10.30 – 13.00 uur Lisse

Informatie over de locaties volgt nog.
Aanmelden en meer informatie
Wil je graag wat meer weten of je direct aanmelden? Neem dan voor 12 februari contact op met Natalia via n.warmerdam@welzijnskompas.nl of meld je aan via onderstaande formulier.