MENU

Muziekplezier in Het Muziekatelier

Het is zaterdagavond 19.30 uur en we lopen de Hillegomse Muziekschool binnen. Het is de eerste avond van Het Muziekatelier. Een plek waar de creativiteit en muzikaliteit stroomt. Waar de ideeën poppen en er veel mogelijk is. Deze avond is daar een goed voorbeeld van.

Voor alle leeftijden
Er is een gemixte groep mensen aanwezig. De jongste 1½ jaar en de oudste in de tachtig. Inwoners met een muzikale achtergrond, maar ook met nul ervaring. Edwin heeft een gitaar en bladmuziek meegenomen. Sonja en René houden van muziek luisteren en René grapt over dat hij dacht dat dit misschien wel een plek is om zijn geliefde viool te verkopen. Hij kan daar door een lichamelijke beperking namelijk niet meer op spelen. In het leger heeft hij ook gedrumt. Iets wat hij nu met een grote lach op zijn gezicht weer eens probeert. René heeft het helemaal naar zijn zin. Muziekinstrument kapot? Hij vervangt de snaar wel. Op verschillende instrumenten trommelen, meedoen met een workshop. Hij is overal te vinden.

Donau stapt ook naar binnen. Hij woont sinds een jaar in Nederland, maar heeft geen goed instrument. Hij zag Het Muziekatelier voorbij komen en was benieuwd.

Franci die graag zingt en Edwin vinden elkaar al snel. Als duo starten zij het volgende muziekatelier, maar al snel staan er nog twee anderen bij. Franci moet naar huis, maar de mannen besluiten om nog even wat jazz met elkaar te spelen.

Ondertussen legt Peter van alles uit aan Xavi over de accordeon. Xavi heeft een studiedag en geniet volop. Maar ook Peter heeft een grote lach als hij een stukje speelt voor Xavi. Niet meer zo goed al vroeger zegt hij. Zijn hand doet het niet meer zo goed. Dat maakt piano spelen ook lastig. Hij kan zichzelf niet meer begeleiden. Maar toch kruipt hij achter de piano. Peter heeft goede herinneringen aan de muziekschool. Waar hij met zijn vrouw muziek maakte. Hij heeft ook foto’s van die tijd meegenomen. Op een foto in de gang uit 1961 staat zijn vrouw. Ook het accordeonclubje kent hij, uit 1957.

De ideeën poppen direct
De Hillegomse Muziekschool biedt de plek, inwoners bepalen de rest. Muziekdocent Elena is aanwezig om mee te denken, te coachen en om samen muziek te maken. Dat laatste gebeurt al direct. Edwin en Franci vinden elkaar direct in de muziek. Er wordt muziek gemaakt en gezongen. Sonja pakt een tamboerijn, Natalia zingt ook mee. Het lijkt Franci ook leuk om eens iets met mantra zingen te doen. Ook zou ze graag een keer iets met een musical doen. Er wordt iets gezegd over een mini orkest, samen deuntjes maken, improvisatie en dat ze de volgende keer graag iemand mee willen nemen. De eerste avond en ochtend in Het Muziekatelier borrelt, bruist en popt direct. Dat klinkt ons dan weer als muziek in de oren.

Meer info
Krijg jij ook zin om te zingen of muziek te maken? Of om creatief bezig te zijn? Want ook dit is mogelijk in Het Muziekatelier. Loop dan binnen op:

Maandag 18 maart en 15 april om 10.30 – 12.00 uur
Zaterdag 9, 23 maart en 6, 20 april om 19.30 – 21.00 uur

Wil je meer weten of wil je wel graag muziek maken, maar lukt het niet op genoemde dagen? Loop dan eens binnen bij de Hillegomse Muziekschool of kijk op https://hillegomsemuziekschool.nl/muziekatelier/

De komende tijd zal Het Muziekatelier meer gelegenheid bieden aan inwoners die graag willen deelnemen.