MENU

Een nieuwe rubriek: Liefs van…

In deze rubriek zetten we telkens een andere Hillegommer of Lisser in de spotlight, waarbij we hun persoonlijke verhalen en ervaringen delen. Blijf op de hoogte en ontdek de inspirerende mensen uit jouw buurt!

Met dit keer… straatverbinder Manuela die meedoet met BuurtKracht in De Savornin Lohmanlaan (Hillegom) & het BuurtKracht Bruis Lab.

‘Ik ben straatverbinder geworden, maar eigenlijk was ik dat stiekem al. Ik vind het belangrijk om aandacht te hebben voor de straat en dat we wat meer naar elkaar omkijken. Er is niets mooiers dan mensen verrassen met een bosje bloemen na een operatie of een kaars voor wat liefde en licht voor de partner van een buur die op de IC ligt. Deze attenties worden ontzettend gewaardeerd.

Op Valentijnsdag heb ik bij alle buren in de straat een hartjes ballon opgehangen aan de voordeur. Ik werd overspoeld met warme reacties. Zo raakte ik in gesprek met een buur aan het einde van de straat. Zij vertelde mij dat daar niet zoveel onderling contact is tussen de buren. Geïnspireerd door de hartjes ballon deed ze een kaartje bij een buur in de bus die herstellende was van een operatie. Lief zijn voor elkaar werkt aanstekelijk, hoe mooi is dat!

De buren in de straat waarderen het dat we meedoen met BuurtKracht. Ze geven aan dat er meer naar elkaar om gekeken wordt en dat ze met meer plezier in de straat wonen. Als het buurmeisje van drie jaar afvalbakken terug zet bij buren of als er een buurvrouw een bosje uien over heeft en dat deelt, dan wordt het door buren ook als BuurtKracht benoemd. Leuk is dat!

Ik word blij van de burenacties in onze straat. Elke straat is weer anders, dus kijk, voel, hoor en proef wat er in jouw straat nodig is. En pak de rol die goed voor jou voelt. Dat kan per straat verschillen. Wat in de ene straat goed werkt, werkt misschien in een andere staat weer niet. Dus kijk goed wat past.’

Doe ook mee als straat- of buurtverbinder en ontvang een Potje BuurtKracht met daarin max. 100 euro voor lieve attenties voor buren. Interesse? Neem contact op met buurtwerker Carlijn of kijk hier voor meer info op: www.welzijnskompas.nl/buurtkracht