MENU

Doe mee met BuurtKracht in Hillegom of Lisse.

BuurtKracht werd 2 jaar geleden gestart door de buurtwerkers van Welzijnskompas. BuurtKracht staat voor omzien naar elkaar, verbondenheid en elkaar een helpende hand bieden. In de buurt, in de straat waar jij woont. Het gezegde luidt niet voor niets, beter een goede buur, dan een verre vriend. Goede buren maken dat je je thuis, veilig en gezien voelt.

Potje BuurtKracht
Ruim twintig straten doen inmiddels mee (Lisse en Hillegom). Als je meedoet met BuurtKracht, ontvang je een Potje BuurtKracht met daarin een bedrag om te gebruiken voor lief & leed attenties in de straat. Een fruitmandje bij ziekte, een verjaardagkaartje, een bloemetje om iemand in het zonnetje te zetten of om een nieuwe buur te verwelkomen in de straat.

Het leukste is als je als duo of klein groepje meedoet, dan doe je het samen en sta je er niet alleen voor. Het is niet zo dat er een kant en klaar stappenplan klaarligt als je je aanmeldt voor BuurtKracht. Buurtwerkers Carlijn en Dionne komen persoonlijk langs om informatie te delen en te inspireren, maar ook om te horen wat de ideeën en behoeften zijn in de straat.

‘Het fantastische aan BuurtKracht is dat iedereen zelf mag invullen hoe de straat op te leuken. Het is zo mooi om te zien dat buurgenoten elkaar beter leren kennen’, vertelt Dionne.

Mooie successen
In een portiek in een wooncomplex in Lisse hangt nu een groot bord waarop men vragen kwijt kan. Wie heeft er een boor te leen, wie gaat er mee wandelen of zwemmen, wie heeft er zin om mee te gaan naar de bioscoop? Zo ontstaat er meer verbinding en dat is waar het om draait.

In een straat in Hillegom werd de vlag halfstok gehangen toen een buur overleed. De weduwe wordt nu af en toe uitgenodigd om mee te eten bij haar buurtjes. In een andere straat werd een moestuinbak in elkaar gezet die onderhouden wordt door buren. Allemaal mooie initiatieven die zijn gerealiseerd door buren die zich hebben aangemeld voor BuurtKracht.

Nieuwsgierig naar BuurtKracht in Lisse?
Buurtwerkers Carlijn French en Dionne Scheepmaker vertellen graag meer over BuurtKracht. Meer info of aanmelden kan via Dionne Scheepmaker d.scheepmaker@welzijnskompas.nl of (0252) 757100.