MENU

De Reizende Ster

We gaan op bezoek bij Corien, zij woont in een appartementencomplex in de wijk De Waterkanten in Lisse. We treffen haar aan in een ruimte die is omgedoopt tot Het Haventje.

Woonstichting Stek stelde bij de opening vijf jaar geleden deze ruimte ter beschikking, met als doel een plek te creëren waar mooie ontmoetingen georganiseerd konden worden. Buurtwerker Dionne kwam in beeld en inventariseerde samen met de bewoners wensen en behoeftes.   

Vandaag de dag organiseert een groepje bewoners met regelmaat leuke en druk bezochte activiteiten in Het Haventje. Bewoners ontmoeten elkaar, hebben het gezellig en durven elkaar vaker om hulp te vragen. Ook Corien organiseert activiteiten in Het Haventje, zoals koffieochtenden en spelletjesavonden. Daarnaast brengt Corien wel eens iemand naar een afspraak in het ziekenhuis of maakt ze een praatje met mensen die niet zoveel sociale contacten hebben. 

Met wie maken we kennis vandaag?
‘Ik voel me een oude hippie’, zegt Corien. ‘Ik kleed me graag anders dan anderen…..misschien wel wat te jeugdig, maar ik voel me er prettig bij. Ik heb op verschillende plekken gewoond, zo ook in Mississippi. Daar zat ik op mijn mooie Harley Davidson. Ach, die tijd mis ik wel hoor.’

‘Ik luister veel naar muziek uit de hippie periode, dans graag en bezoek live optredens.’

Corien is een natuurliefhebber en gek op haar hondje Ely die zij adopteerde uit Portugal. ‘Ik ben wel iemand die zich vaak zorgen maakt over hoe wij als mensen om gaan met natuur en milieu. Iedereen wil meer.’

Waar word je blij van?
Corien is van Indonesische afkomst en geniet van allerlei soorten muziek. De ene keer staan The Stones op, maar zij luistert ook naar blues en Indo muziek. ‘Waar ik ook zo van kan genieten zijn de optredens van mijn zoon. Hij speelt in een Indo band….heerlijk nostalgisch.’ 

‘Ik word blij van de dichtbije natuur. De mooie luchten, kleurrijke bloemen. Ik maak daar foto`s van en die plaats ik dan op Facebook. Het is erg leuk om complimenten over de foto`s te ontvangen. Op de vierde verdieping van het appartementencomplex is het prima vertoeven. Dat uitzicht….ik kijk de Haarlemmermeer in en zie vliegtuigen en boten voorbij komen. Ik geniet van dit vergezicht. Ik ben ook graag bij mijn zoon, zijn vrouw en mijn kleindochter. Ik eet daar eens per week. Dat is erg gezellig….aanschuiven bij zo’n liefdevol gezin. Een ander blij maken kan niet als antwoord ontbreken op deze vraag. Daar word ik natuurlijk ook blij van.’

Wat brengt een ander helpen jou?
‘Geluk. Iets voor een ander doen geeft mij een goed gevoel. Het hoeft maar iets kleins te zijn dat jou zelf dan een gevoel van geluk geeft.’   

Heb je een tip voor de lezers?
‘Bel eens aan als je iemand al enige tijd niet hebt gezien. Bijvoorbeeld jouw buurvrouw. Ga eens polshoogte nemen en vraagt hoe het echt met haar gaat. Ga het gesprek open in en probeer niet te oordelen. Luister goed naar de ander.’

Buurtwerk komt graag in contact met bijzondere sterren in Hillegom en Lisse. Ken of ben jij een bijzondere ster? We horen het graag!

Mail naar Carlijn voor Hillegom en naar Dionne voor Lisse.

Op de foto zien we Corien in Het Haventje, voor een muurschildering gemaakt door Anneke van Kesteren.