logo

De Reizende Ster

Buurtwerk gaat in deze tijden digitaal met de Ape car (tuktuk) op reis door Lisse en Hillegom, op zoek naar inwoners die zich inzetten voor een ander. We gaan in gesprek met Lissers en Hillegommers die mooie ontmoetingen teweeg brengen, voor warmte zorgen en dorpsgenoten bij elkaar brengen. Zij zijn bijzondere sterren die wij graag in het zonnetje zetten. Voor deze 4e editie ging team Buurtwerk in gesprek met…. Diny Verhoeven.

Met wie maken we kennis vandaag?
‘Mijn naam is Diny Verhoeven, ik ben getrouwd en heb twee dochters, één zoon en zes prachtige kleinkinderen. Ik ben een heel creatief mens en schilder al meer dan dertig jaar.’

Waar word je blij van?
‘Ik ben altijd creatief bezig en het liefst samen met anderen. Vroeger had ik een huis met een grote zolder, waar ik altijd schilderde samen met acht dames. Vooral de gezelligheid was voor mij altijd heel belangrijk. Later kwamen we zelfs elke maand samen met een groep van 12 dames om iets leuks te doen zoals zingen, schilderen of iets anders creatiefs. Ik kijk met een heel goed gevoel terug op die tijd. Inmiddels ben ik verhuisd en moest ik, omdat we kleiner gingen wonen, veel van mijn creatieve spullen wegdoen. Ik heb de spullen aan de Maartenskerk in Hillegom gegeven. Daar ben ik ook begonnen met het geven van creatieve workshops. Dat doe ik nu inmiddels al zo’n vijf jaar, met veel plezier! Zo ook bij de Sterke Vrouwengroep. Ik las iets over deze groep vrouwen die wekelijks op vrijdagochtend bij elkaar komen in Plein28 en ben eens langsgegaan. Wat een mooie, lieve groep vrouwen afkomstig van allerlei plekken van de wereld. Ik voel me er heel welkom en kom inmiddels wekelijks. Totdat het Coronavirus uitbrak…’

In het centrum van Hillegom staat sinds een aantal weken een harteboom. Kun je daar iets meer over vertellen?
‘Wat kun je doen als creatief mens als je noodgedwongen binnen zit door Corona? Ik ging hartjes knippen en aan een lint bij alle buren aan de deur hangen. Het is een klein gebaar, maar het maakt iedereen blij. Ik ben ook kaarten gaan maken die ik naar het verzorgingstehuis heb gebracht. Ook heb ik cake gebakken en bij mensen als verrassing aan de deur gehangen. Ik begon met vilten en toen de lap groter en groter werd ontstond er een hart. Ik dacht ‘wat leuk, die hang ik aan het boompje bij ons voor de deur. Om mensen een hart onder de riem te steken”. Een paar uur later had iemand er een beertje bijgehangen en de volgende dag hing er een groot houten hart bij met een mooie tekst er op.’

Waarom ben je met de harteboom gestart?
‘We leven opeens in een hele gekke tijd door het Coronavirus en dat is niet even makkelijk voor iedereen. Met de harteboom hoop ik mensen een hart onder de riem te steken. Ik hoop dat mensen in deze tijden extra lief zijn voor elkaar en iets voor een ander willen doen. Dat staat ook op het hart wat in de harteboom is gehangen. Ik roep iedereen op om iets moois aan de boom toe te voegen. Stiekem hoop ik dat de boom op een gegeven moment helemaal vol hangt.’

Welke ster, die zorgt voor mooie ontmoetingen in de buurt, mogen we een volgende keer bij de ‘Reizende Ster’ in het zonnetje zetten?
‘Ik vind mijn buurvrouw van 99 jaar een echte ster! Ze is een heel sociaal mens, staat altijd klaar voor iedereen. Ze heeft een hometrainer buiten gezet en fietst nu iedere dag buiten. Voor de rest zit zij nu hele dagen alleen binnen, maar klaagt nooit.’

Buurtwerk komt graag in contact met bijzondere sterren in Hillegom en Lisse. Bent of kent u een bijzondere ster die zorgt voor mooie ontmoetingen? We horen het graag!

Carlijn French                       c.french@welzijnskompas.nl

Dionne Scheepmaker       d.scheepmaker@welzijnskompas.nl

Neem contact op

Bel mij terug