MENU

De nacht van het Licht

In de nacht van 21 op 22 december bereiken we de langste nacht van het jaar. Vanaf die dag worden de dagen geleidelijk langer en keert het licht langzaam terug.

Op woensdag 20 december van 17.00 tot 20.00 uur wordt, tijdens de Nacht van het Licht, de overwinning van het licht over het donker gevierd. Een sprookjesachtige avond vol verhalen, workshops en warme ontmoetingen.  Een vrolijk en warm samenzijn in de donkere en soms moeilijke decembermaand. Iedereen, jong en oud, is van harte uitgenodigd om te genieten van al het moois tijdens de Nacht van het Licht.

De viering van de overwinning van het licht over het donker, Yalda (geboorte), stamt uit de tijd van het Perzische rijk en vindt al eeuwenlang plaats. Niet alleen in de oosterse wereld vindt er een viering van het licht plaats. In de Scandinavische landen wordt op 13 december het Luciafeest gevierd en in oktober vieren de hindoes Diwali, het feest van de duizend lichtjes.

Kom erbij & doe mee!
Aanmelden voor deze avond vol lichtpuntjes kan tot 15 december via www.plein28.nl of door te bellen met 0252-757100. Er is tijdens de viering van de Nacht van het Licht ruimte voor 60 personen. Wil je erbij zijn, wacht dan niet te lang met aanmelden. We hopen je te ontmoeten op deze bijzondere avond!