MENU

De Groeituin

De Groeituin is een ontmoetingsplek in Hillegom aan de Oude Beek, een van de mooiste plekken van Hillegom. Een tuin voor mensen die het fijn vinden om in de aarde te wroeten, een spade in de grond te steken, een frisse neus te halen of gewoon lekker buiten willen zijn. Waar je anderen kunt ontmoeten om met elkaar voor zo’n tuin te zorgen. Een plek om te groeien en bloeien.

De Belevingstuin

De Belevingstuin prikkelt de zintuigen en is een ontmoetingsplek voor mensen. Maar ook een plek waar vlinders en bijen hun voedsel kunnen vinden. Heel belangrijk want met name de bijen zorgen weer voor de nodige kruisbestuiving van gewassen die geteeld worden in de moestuinen.

 

De Moestuin

De Moestuin ligt verscholen achter de heg. Hier worden groente en fruit op biologische wijze gekweekt. Een tuin voor mensen die het leuk vinden om in de aarde te wroeten en anderen te ontmoeten. Een moestuin onderhouden is veel werk, maar door de goede samenwerking, ook erg leuk. je kunt er alleen aan de slag én met anderen samen. Door het delen van kennis kan iedereen (met of zonder ervaring) meedoen.

Tuinwerkdagen

Elke 1e zaterdag van de maand is er een tuinwerkdag (maart t/m november). Tussen 10 en 13 uur ben je welkom om mee te komen helpen. Even een kijkje nemen, mag natuurlijk ook. Je vindt ons tussen de volkstuinen aan de Oude Beek. Volg vanaf de Van den Endelaan het smalle (fiets)pad richting de 3e Loosterweg. Je komt dan eerst de Belevingstuin tegen.

Tijdens een van de tuinwerkdagen bracht Omroep Bo een bezoek aan De Groeituin, en had een gesprekje met de vrijwilligers. Hier lees je dat interview.

 

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Katja Klaus.

BEKIJK OOK…

In de buurt

Bezoek pagina

Gezond leven

Bezoek pagina

Meedoen en ontmoeten

Bezoek pagina

Vrijwilligerswerk

Bezoek pagina