logo

Vrijwilligerswerk

Mensen zetten zich graag in voor een ander. Omdat het voldoening geeft, nieuwe contacten of ervaringen oplevert. Maar ook om expertise en kennis niet verloren te laten gaan, maar in te blijven zetten voor mensen of organisaties die deze nodig hebben. WelzijnsKompas bemiddelt, matcht en verbindt vraag en aanbod.

————————————————————————————————————————————————————————————
Zoek je naar vrijwilligerswerk?
Bekijk dan hier de vacatures.
Wil je een vrijwilligersvacature plaatsen? Klik dan hier.
————————————————————————————————————————————————————————————
ONDERZOEK : Vrijaf voor mantelzorgers door vrijwilligers
Zorgen voor een familielid of een ander die dierbaar is, is voor veel mantelzorgers vanzelfsprekend. Vaak legt die zorg langzamerhand steeds meer beslag op de mantelzorger. Soms is het nodig dat de mantelzorger even vrijaf kan nemen of de handen vrij moet hebben. Om daarna de zorg weer aan te kunnen.

WelzijnsKompas Hillegom-Lisse en Welzijn Teylingen onderzoeken of de inzet van vrijwilligers “zgn. respijtvrijwilligers” daarvoor een oplossing zou kunnen zijn. De mantelzorger kan dan bijvoorbeeld even uitrusten, een eigen hobby blijven doen, tijd hebben om de administratie op orde te krijgen, gewoon een boek lezen, boodschappen doen of eens dringend ergens naartoe.Aan mantelzorgers en (potentiële) vrijwilligers wordt gevraagd om mee te denken.

Dat kan via een enquête; invullen kost ca.10 minuten tijd.
Mantelzorgers en hun zorgvragers kunnen de enquête hier invullen.

Belangstellende vrijwilligers kunnen de enquête hier invullen.

Medewerking wordt zeer op prijs gesteld.

Voor vragen of meer informatie, neem contact op met Maria Zwart, Welzijn Teylingen, 0252 -231805.

Spreekuur vrijwilligerswerk: 1e maandag van de maand, bieb Lisse

In Lisse houdt de adviseur vrijwillige inzet van WelzijnsKompas spreekuur. Aan de hand van gerichte vragen worden uw talenten, mogelijkheden en wensen in kaart gebracht. U krijgt gericht advies en informatie over vrijwilligersvacatures. U kunt langskomen zonder afspraak.

Lees verder...

Vrijwilligerswerk, maar wat?

In Hillegom kunt u hiervoor terecht bij de medewerker vrijwillige inzet. Zij houdt een intakegesprek met u om talenten, mogelijkheden en wensen in kaart te brengen. Ook krijgt u advies over het zoeken naar vacatures. Bel of mail voor een afspraak.

Lees verder...

Spreekuren in de Wijk

WelzijnsKompas houdt ook Spreekuren in de Wijk in Hillegom. Hier kunt u terecht met vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg, contacten, wonen etc. U kunt langskomen zonder afspraak.

Lees verder...

Advies voor vrijwilligersorganisaties

De adviseur Vrijwillige inzet kan u adviseren over het vinden, behouden en begeleiden van vrijwilligers. Ook kan zij vertellen wat WelzijnsKompas voor uw organisatie kan betekenen, of doorverwijzen. Bel of mail voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Lees verder...

Links naar adviesorganisaties

Er zijn organisaties die gespecialiseerd zijn in het adviseren van vrijwilligersorganisaties. Hun dienstverlening is vaak kosteloos of er wordt een geringe vergoeding gevraagd. Via de link naar de websites kunt u meer informatie vinden. Lees verder om bij de links te komen.

Lees verder...

Professionele vrijwilligers

Er zijn steeds meer mogelijkheden tot het doen van vrijwilligerswerk op uw eigen niveau. Soms zijn er beperkende voorwaarden vanuit het UWV. Samen met de adviseur Vrijwillige inzet kunt u bespreken wat er voor uw mogelijk is. En wat uw wensen en talenten zijn. Bel of mail voor meer informatie of het maken van een …

Lees verder...

www.hillegomvoorelkaar.nl

Wat fijn dat u zich in wilt zetten voor andere bewoners. Hulp aanbieden kan nu heel gemakkelijk via Hillegomvoorelkaar. Op het digitale platform www.Hillegomvoorelkaar.nl vindt u hulpvragen, en kunt u ook zelf uw hulp aanbieden! Laagdrempelig, makkelijk en snel. Juist voor kleine klusjes in de buurt, een keertje wandelen of een praatje maken. Uw hulp …

Lees verder...

Vrijwilliger voor kwetsbare bewoners

WelzijnsKompas zoekt regelmatig vrijwilligers voor haar 1-op-1 dienst: bezoekvrijwilligers, vervoersvrijwilligers en respijtmaatjes. Speciaal voor de kwetsbare bewoners. Klik hier voor de vacatures. Zit er niets voor u bij en wilt u meer informatie over andere mogelijkheden? Bel of mail voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Lees verder...

Vrijwilliger bij WelzijnsKompas?

WelzijnsKompas zoekt regelmatig vrijwilligers voor haar diensten en activiteiten. Klik hier voor de vacatures. Zit er niets voor u bij en wilt u meer informatie over toekomstige mogelijkheden? Bel of mail voor meer informatie of het maken van een afspraak.  

Lees verder...

Vacatures voor vrijwilligers

Vacatures voor vrijwilligers vindt u heel gemakkelijk. Zowel van particuliere hulpvragers als van organisaties. In Lisse op de website vrijetijdsbesteding en in Hillegom op de website hillegomvoorelkaar.

Lees verder...