MENU

De eerste vrijwilligersontdekkingsreis is na drie maanden ten einde gekomen!

Wat hebben we onderweg veel ontdekt en geleerd met Fietsmaatjes Hillegom Lisse, Present Bollenstreek, Zonnebloem Lisse, Hozo, Berkhout en SterkSaam. Hoe hebben zij deze reis ervaren?

“Het is goed dat we geen vast programma hebben en onderweg ontdekken wat nodig is. Iedere organisatie is anders en heeft iets anders nodig. Het werkt dus niet om een workshop werven van vrijwilligers te volgen. Ik heb tijdens deze reis echt ontdekt wat onze organisatie nodig heeft.”

“Een ontdekkingsreis geeft het idee dat je gaat ontdekken en nog niet weet wat het programma is en waar je naartoe gaat. Bij een expeditie denk ik gelijk aan een programma en met een bepaald einddoel.”

“Ik ben verrast over wat er uit komt als ik met onze vrijwilligers in gesprek ga. Zij hadden allemaal leuke ideeën, waarvan we nu aan het kijken zijn hoe we dat met elkaar vorm kunnen geven. We gaan nu veel meer met onze vrijwilligers in gesprek en vragen hen ook of zij willen helpen bij andere dingen. Er komen dan al snel veel reacties op de app.”

Aanmelden en meer informatie
De volgende ontdekkingsreis start eind augustus of in september. Wil jij met jouw inwonersinitiatief, vrijwilligersorganisatie of stichting meedoen? Meld je dan hier aan.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met Natalia via n.warmerdam@welzijnskompas.nl of bel/app naar 06 – 45 34 19 36.

Ontdekt ook deze voordelen van de reis:
Kennismaking en samenwerking met andere vrijwilligersorganisaties
Grotere betrokkenheid van huidige vrijwilligers
Ondersteuning van anderen: je hoeft niet meer alles zelf te doen
Een Proeverij waar je toekomstige vrijwilligers ontmoet
Training in nieuwe PR-technieken