MENU

BuurtKracht – kerstboom voor in de straat

Om te zorgen voor nóg meer gezelligheid en lichtpuntjes in Hillegom en Lisse, kun je een ‘BuurtKracht kerstboom’ aanvragen voor jouw straat. Organiseer tenminste één ontmoeting bij de kerstboom zoals het ophangen van een wens in de boom, zingen, een kerstborrel of nieuwjaarstoost. De kerstboom en de ontmoeting kan een lichtpuntje zijn voor buurtbewoners in de donkere decembermaand.

De duurzame kerstboomactie is een initiatief van gemeente Lisse, gemeente Hillegom, Stek en Welzijnskompas. Ze hopen hiermee bij te dragen aan nog meer mooie ontmoetingen in Hillegom en Lisse.

Aanmelden
Er zijn 100 duurzame kerstbomen te vergeven, dus wees er snel bij! Aanmelden kan t/m 30 november bij Welzijnskompas via info@welzijnskompas.nl of 0252-757100. Er wordt bij aanmeldingen, waar nodig, gekeken naar een mooie verdeling over de verschillende buurten in Hillegom en Lisse.

Voorwaarden

  • De duurzame kerstboom wordt zelf opgehaald en teruggebracht bij Scouting Tjarda (Oude Weerlaan 63, Hillegom). Het ophalen is mogelijk op vrijdag 9 december tussen 16.00 en 19.00 uur. Het terugbrengen vindt plaats op vrijdag 6 januari tussen 16.00 en 19.00 uur. Mocht zelf ophalen echt niet mogelijk zijn, dan denken we graag met je om een oplossing te vinden.
  • Je betaalt bij het ophalen van de kerstboom 10 euro statiegeld. Bij het terugbrengen ontvang je het statiegeld weer retour. Hierna wordt de boom weer terug geplant in de grond.
  • De kerstboom komt op een plek die goed zichtbaar is voor omwonenden.
  • De kerstboom mag geen belemmering en/of gevaar opleveren voor andere gebruikers van de openbare ruimte.
  • Als een kerstboom op een doorgaande route wordt geplaatst, bijvoorbeeld op een stoep, dan dient er een minimale vrije doorgang over te zijn van 0,90 meter.
  • De boom moet minimaal 3 meter van de gevel staan.
  • Mocht je lichtjes in de boom willen ophangen, dan wordt er zelf voor de verlichting gezorgd. De verlichting werkt op batterijen. Vanwege brandveiligheid mag er geen verlichting op het elektriciteitsnet worden aangesloten.
  • Welzijnskompas ontvangt een foto en eventueel een filmpje van de ontmoetingsactiviteit, die heeft plaatsgevonden bij de kerstboom in de straat, die gebruikt mag worden voor communicatie uitingen (social media en pers). Je kunt de foto mailen naar buurtwerker Carlijn French via c.french@welzijnskompas.nl
  • Houd bij activiteiten rekening met de dan geldende corona maatregelen.