MENU

BuurtKracht breidt uit!

Welzijnskompas is geselecteerd om mee te doen aan het tweejarig programma Sterke Buurtverbinders van het Oranje Fonds. Dat betekent dat we binnen BuurtKracht, naast de straatverbinders, ook gaan samenwerken met buurtverbinders. Buurtverbinders zijn buurtbewoners die bewoners en initiatieven met elkaar weten te verbinden. Om zo te zorgen voor een zorgzame, bruisende buurt.

Buurtwerker Carlijn: ‘We zijn superblij dat ons initiatief is uitgekozen als één van de 18 projecten voor het Sterke Buurtverbinders programma! We geloven heel erg in de kracht van BuurtKracht. Door de steun van het Oranje Fonds kunnen we BuurtKracht verder uitbouwen. We gaan straat- en buurtverbinders een mooie training aanbieden. Een training waarin talenten in de buurt en het samen doen centraal staan. Waarin we gaan bruisen, brouwen en bouwen aan een buurt waarin iedereen er toe doet en waarin niemand er alleen voor staat.’

Voorproefje
Nieuwsgierig naar de Sterke buurtverbinders training? Kom voor een voorproefje naar de workshop Talenten in de buurt. Om te ontdekken welke talenten er in jouw buurt zijn, hoe je die in beeld brengt en hoe je de talenten inzet om te zorgen voor een bruisende buurt. Kom dan naar de workshop Talenten in de buurt op dinsdagavond 29 augustus van 18.30 tot 20.30 uur in Plein28.

Aanmelden of meer info
Wil je je aanmelden als straat- of buurtverbinder, wil je meer info over de training voor buurtverbinders of wil je meedoen met de workshop Talenten in de buurt? Neem dan contact op met buurtwerker Carlijn French via c.french@welzijnskompas.nl of 0252-757100.

BuurtKracht staat voor omzien naar elkaar in je buurt, in je eigen straat. Inmiddels doen er al 40 straten in Hillegom en Lisse mee met BuurtKracht. In deze straten zijn er een of meerdere straatverbinders actief. Zij beheren het Potje BuurtKracht met daarin een bedrag voor lief & leed attenties bij bijvoorbeeld ziekte, om een nieuwe buur te verwelkomen, om iemand een hart onder de riem te steken of om een buur in het zonnetje te zetten. De straatverbinders zorgen voor vrolijkheid, mooie ontmoetingen en een zorgzame en bruisende buurt.