MENU
Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Bakkie Cultuur – kunst en cultuur als (ver)wondermiddel

4 juni | 11:00 tot 12:30

Gratis

Er ontstaat verbinding, maakt emoties los, herinneringen komen boven, het zelfvertrouwen wordt versterkt en het gevoel van erbij horen, meedoen en zingeving wordt verhoogd. Maar het kan ook een positieve uitwerking hebben op omgaan met ziekte en trauma.

Kunst en cultuur dragen dan ook bij aan alle dimensies van Positieve Gezondheid. Voor alle mensen, van alle leeftijden en alle achtergronden. Kunst en cultuur zijn breed inzetbaar. Denk aan:

– Podiumkunsten (muziek, dans, zang, theater, film)
– Beeldende kunst en vormgeving (beeldhouwen, schilderen, fotografie)
– Literatuur (schrijven, lezen, luisteren naar literatuur)
– Cultuur (het bezoeken van musea, concerten en theater)
– Online kunstvormen (animatie, digitale kunst etc).

Laat jezelf verwonderen
We nemen jullie graag mee in de wondere wereld van kunst en cultuur. Door zelf te ervaren wat de kracht van kunst en cultuur is. Ook gaan we graag met elkaar hierover in gesprek. Zo zullen inwoners die samen het Muziekatelier hebben opgezet, wat vertellen over wat zij daar doen en waarom zij hier zo blij van worden.

Tijdens deze bijeenkomst hopen wij ook met elkaar te kijken hoe we kunst en cultuur meer met elkaar kunnen inzetten. Denk aan het ophangen van kunst en de tijd nemen om daar eens rustig naar te kijken, het gebruik maken van muziek en het opbouwen van een netwerk voor Cultuur op Recept. Zodat iedereen kan genieten van de positieve effecten van kunst en cultuur!

Je hoeft dus geen kunstenaar te zijn om naar deze bijeenkomst te komen. Iedereen die nieuwsgierig is naar de positieve werking van kunst en cultuur en/of daar wat mee wil doen is welkom. Dit kan bijvoorbeeld ook in je eigen straat of buurt zijn. Of vanuit jullie inwonersinitiatief of vereniging.

Uiteraard staat er in de Hillegomse Muziekschool ook een lekker bakkie klaar en sluiten we de bijeenkomst af met een lunch.

Voor meer informatie en aanmelden
Stuur even een mailtje naar Natalia via n.warmerdam@welzijnskompas.nl om te laten weten dat je komt of als je nog vragen hebt. Heb je bepaalde dieetwensen? Geef dit dan ook door.

Gegevens

Datum:
4 juni
Tijd:
11:00 tot 12:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,