MENU
Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Deze activiteit is voorbij.

Alzheimer Café

19/09/2023 | 19:30 tot 21:30

Gratis

Het gespreksonderwerp deze keer is: “De wondere wereld van dementie”

In deze korte film uit 2013 ziet u een andere kijk op de werking van hersenen bij dementerende ouderen. Duidelijk wordt wat de invloed is van de omgeving op het ontstaan van gedrag. De vorm van omgevingszorg, ontwikkeld door dr. Anneke van der Plaats, vermindert probleemgedrag en biedt een houvast aan mantelzorgers. Dit in combinatie met de juiste woonvorm, zoals een Thuishuis, zorgt ervoor dat een iemand met dementie anders gaat functioneren en tot meer in staat blijkt dan wij dachten!

Na de pauze willen wij graag met u in gesprek. Wat herkent u? Wat past bij uw situatie? Tegen welke knelpunten loopt u aan? Wat doet het met u emotioneel: het omgaan met deze ziekte?

De toegang is altijd gratis inclusief koffie en thee. Vooraf aanmelden mag, maar hoeft niet. Wel geldt: vol is vol. Aanmelden liefst per e-mail: acbollenstreek@gmail.com en anders WhatsApp of inspreken telefoon: 06 23 28 12 33. U wordt van harte uitgenodigd door de werkgroep Alzheimer Café Bollenstreek (Welzijnskompas, Marente, Hozo, Zorgbalans, Alzheimer Nederland Zuid-Holland Noord).

Gegevens

Datum:
19/09/2023
Tijd:
19:30 tot 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Woonzorgcentrum Bloemswaard
Garbialaan 3
Hillegom, 2181LA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie