Meer resultaten..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Liefs van…Frits Duivenvoorden en Theo Oostdam

Frits en Theo zijn chauffeurs bij AutoMaatje, een vervoersdienst van Welzijnskompas in samenwerking met de ANWB, waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Als AutoMaatje-chauffeurs hebben ze inmiddels allebei al 100 ritten gereden.

Kunnen jullie uitleggen hoe het proces werkt als iemand een ritje aanvraagt?

Frits:
“Wanneer iemand een ritje nodig heeft, kunnen ze dat aanvragen via de receptie van Welzijnskompas. Vervolgens krijgen wij als chauffeurs een telefoontje of we beschikbaar zijn. Als we kunnen, wordt de rit definitief ingepland en ontvangen we ook nog een bevestiging per e-mail.”

Hoe zit het met de flexibiliteit van het werk?

Theo:
“Wat ik fijn vind aan AutoMaatje is dat ik nergens aan vast zit. Als ik een keer niet kan, is dat helemaal geen probleem. Vooral toen ik nog werkte, was het ideaal. Ik kon rijden wanneer ik tijd had, zonder wekelijkse verplichtingen. Heb ik tijd, dan rijd ik. Heb ik geen tijd, dan is dat ook prima.”

Wat vinden jullie het leukste aan het werk als AutoMaatje chauffeur?

Frits:
“Auto rijden is een hobby van me en ik vind het geweldig om met mensen om te gaan. Iedereen is altijd zo blij en dankbaar als je ze kunt helpen. Vaak willen ze na de rit nog even een kopje koffie drinken, en dan ga ik gezellig mee naar binnen. Het is leuk om hun verhalen te horen en voor mij is het ook heel gezellig.”

Theo:
“Soms breng ik mensen naar het ziekenhuis en moet ik daar even wachten. Dan neem ik een boek of tijdschrift mee; eindelijk tijd om eens rustig te lezen. Het geeft me veel voldoening om mensen te helpen. Vaak vragen ze na een ziekenhuisbezoek of ik even langs de apotheek kan rijden, en dat doe ik meestal zonder probleem. In het voorjaar maak ik soms een omweg langs de bollenvelden. Dat vinden de mensen prachtig, en ik geniet er zelf ook van.”

Frits:
“Het geeft me echt een goed gevoel. Als je iemand hebt geholpen en ze zijn zichtbaar blij, dan is mijn dag goed. Soms vertel ik ze dat ik nog even langs de supermarkt kan rijden als ze boodschappen moeten doen. Voor mij is het een kleine moeite, maar voor hen betekent het heel veel.”

Theo:
“Precies, dat geeft zoveel voldoening. Ik geniet ervan om te zien hoe blij mensen worden van de kleine extra’s die je kunt bieden, zoals een ritje langs de apotheek. Auto rijden en mensen helpen, wat wil je nog meer?”

Frits:
Als ik mensen naar een verjaardag of voor visite ergens naartoe rijd ga ik in de tussentijd weer naar huis. Als ik ze dan een paar uur later weer ophaal hoor ik allemaal leuke verhalen en heeft iemand een fijne dag gehad.

Wat zou je zeggen tegen mensen die overwegen om AutoMaatje chauffeur te worden?

Frits:
“Als je het leuk vindt om met mensen om te gaan en graag auto rijdt, is dit echt een perfecte manier om anderen blij te maken. Het kost wat tijd, want je bent vaak wel even onderweg, maar het is zeer de moeite waard.”

Theo:
“En je wordt nog een expert in het inklappen van rollators! Sommige zijn heel makkelijk, terwijl je bij andere bijna alles uit elkaar moet halen. Maar het is een leuke uitdaging.”

Wil je ook gebruik maken van AutoMaatje of chauffeur worden? Hier vind je meer informatie.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Jouw route uitstippelen met Welzijnskompas? Maandelijks op de hoogte van interessante nieuwsitems en superleuke activiteiten.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Jouw route uitstippelen met Welzijnskompas? Maandelijks op de hoogte...