Meer resultaten..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wil jij je inzetten als welzijnscoach?

Site Welzijnskompas Hillegom-Lisse

Wie je aandacht geeft, groeit!

Welzijnskompas zoekt vrijwilligers die als welzijnscoach willen werken. Een welzijnscoach helpt, binnen het project Welzijn op Recept en bij mantelzorgadvies, inwoners van Hillegom en Lisse om hun leefwereld te verbreden en opnieuw plezier te vinden in de activiteiten die ze graag doen.

Bij Welzijn op Recept krijgt een inwoner via de huisarts of een andere hulpverlener een welzijnsrecept. Een welzijnsrecept wordt gegeven als iemand bij de huisarts is geweest met vragen die niet direct medisch opgelost kunnen worden. Te denken valt aan: “ik voel mij zo alleen”, ik heb geen energie om ergens naar toe te gaan” of ik wil graag wat voor anderen betekenen, maar weet niet hoe ik dat moet aanpakken.” Een welzijnscoach gaat vervolgens samen met de inwoner op zoek naar passende activiteiten die aansluiten bij de interesses van de klant. Zoals bijvoorbeeld een activiteit in de buurt, in contact met een buurtverbinder, vrijwilligerswerk, activiteiten Plein28 etc. Soms is een extra duwtje in de rug nodig en begeleidt de welzijnscoach de inwoner gedurende maximaal zes maanden naar nieuwe activiteiten.

Positieve Gezondheid is het gedachtengoed van waaruit een welzijnscoach werkt. Je kan zelf je tijd indelen en krijgt begeleiding van welzijnsadviseurs. Er zijn regelmatig bijeenkomsten voor de welzijnscoaches om ervaringen te delen en aanvullende training.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die:

  • affiniteit hebben met de doelgroep;
  • ervaring hebben (bij voorkeur) in sociaal werk en coachende gesprekken;
  • zelfstandig kunnen werken;
  • kunnen omgaan met de computer.

Bij belangstelling of vragen kun je contact opnemen met Hilde Koudijs via h.koudijs@welzijnskompas.nl of (0252) 757100.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Jouw route uitstippelen met Welzijnskompas? Maandelijks op de hoogte van interessante nieuwsitems en superleuke activiteiten.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Jouw route uitstippelen met Welzijnskompas? Maandelijks op de hoogte...