MENU

Ontmoet op 1 juni actieve inwoners bij de Vrijwilligersproeverij

Is jullie vereniging, organisatie of inwonersinitiatief op zoek naar mensen die vrijwillig actief willen zijn? Dan is meedoen aan de Vrijwilligersproeverij wellicht iets voor jullie!

Op zaterdag 1 juni is er van 12.00 tot 16.00 uur weer een Vrijwilligersproeverij. Er is plek voor meerdere inwonersinitiatieven, verenigingen en organisaties in de Groen Bol, tegenover de Hofboerderij bij kasteel Keukenhof. Deze locatie ligt op de route van Fiets zoekt Groen. Je kunt je ook aanmelden als groene locatie, zo geeft bijvoorbeeld de Heemtuin Lisse op 1 juni een kijkje in eigen keuken.  

Waar mensen elkaar ontmoeten
Tijdens deze Vrijwilligersproeverij kunnen verenigingen en organisaties in contact komen met potentiële vrijwilligers van de toekomst die zij anders wellicht niet hadden ontmoet. Daarnaast biedt het ook degenen die wellicht nog niet bewust hebben nagedacht over vrijwilligerswerk, de kans om meer inzicht te krijgen in de drijfveren van verenigingen en vrijwilligersorganisaties.

Tijdens de vorige proeverij zei iemand, “ik ben langdurig thuis, maar ik zou wel graag iets met mijn opleiding willen doen. Ik heb altijd van alles met PR gedaan. Zou ik ergens als vrijwilliger aan de slag kunnen? Het lukt niet altijd, dus het is wel fijn als er flexibiliteit is.”

Zo kwam er ook een echtpaar binnen dat nog niet lang in Nederland woont. Ze wilden graag iets doen, maar wisten niet waar te beginnen. De proeverij heeft hen op weg geholpen, en nu zijn ze beiden actief als vrijwilligers.

Voor ieder wat wils
Tijdens de Vrijwilligersproeverij valt er van alles te beleven. Je kunt een talenttest doen, ervaringen delen met mensen die al vrijwillig bezig zijn, en de verhalen lezen die organisaties hebben geschreven voor de ontdekkingsreis ‘Vrijwilligers van de Toekomst’.

Meedoen als groen locatie aan de Vrijwilligersproeverij?
Meld je dan aan via deze pagina of stuur een mail naar de Groene Uitdaging voor meer informatie. Als je mee wil doen als groene locatie, stuur dan ook even een mail naar Natalia, zodat wij jullie mee kunnen nemen in de PR.

Meer informatie en aanmelden
Meld je voor vrijdag 10 mei aan via onderstaand formulier of stuur een mail naar Natalia via n.warmerdam@welzijnskompas.nl