MENU

Vakantiecursusweek – Beter Thuis met Dementie

Beter Thuis met Dementie is een bijzondere vakantiecursusweek met een programma over het omgaan met dementie voor mantelzorgers en hun partner. Ook mantelzorgers in de gemeenten Hillegom en Lisse kunnen nu van dit aanbod gebruik maken. In 2023 worden 6 cursusweken georganiseerd. Per cursusweek kunnen er maximaal 6 stellen deelnemen.

Handvatten voor thuis
Vanaf het moment dat je te horen krijgt dat je dementie hebt, verandert er van alles. Niet alleen voor wie de diagnose krijgt, maar ook voor zijn of haar mantelzorger. Partners zijn belangrijk voor het vervolg van iemands ziekte- en zorgproces. Om hen goed voor te bereiden op de tijd die voor hen ligt, is de cursusweek Beter Thuis met Dementie ontwikkeld.

Afwisselend programma met resultaat
De cursusweek biedt een afwisselend programma voor mantelzorger én partner met beginnende dementie, in een mooie groepsaccommodatie in Koudekerk aan de Rijn. Sommige programmaonderdelen doen de cursisten samen, andere zijn apart. Het is een groot succes; mantelzorgers in onze regio beoordelen de week gemiddeld met een 9,1. Ze geven aan daarna met hun partner samen sterker te staan. Klik hier voor een video waarin deelnemers vertellen hoe ze de week hebben ervaren.

Organisatie en financiering
Mantelzorgers en hun partners betalen een eigen bijdrage voor de week van 250 euro per stel. De rest wordt betaald door het zorgkantoor van Zorg en Zekerheid en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag & Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Oegstgeest, Nieuwkoop, Noordwijk, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Een mooie samenwerking tussen Zorgkantoor en de gemeenten in de regio.

Aanmelden en informatie
Voor aanmelden of meer informatie bel je rechtstreeks met Activite via telefoonnummer 06- 54 20 03 72. Verdere informatie is te vinden www.activite.nl   

Mantelzorgadvies Welzijnskompas
Wil je daarnaast ook eens breder in gesprek over de ondersteuningsmogelijkheden die er voor jou als mantelzorger zijn? Neem dan gerust contact op met de mantelzorgadviseurs van Welzijnskompas via info@welzijnskompas.nl of (0252) 757100. Wij zijn er om mee te denken, advies te geven, te verbinden en wij bieden een luisterend oor.