MENU

Deelnemers Fittest 65+ delen ervaringen over Positieve Gezondheid

4 november j.l. kregen 65+ inwoners van Lisse de kans om in gesprek te gaan over hun eigen gezondheid. Voorafgaand aan het gesprek hebben de deelnemers het spinnenweb van Positieve Gezondheid met de zes (levens)thema’s ingevuld. Vervolgens hebben we vanuit Welzijnskompas de tijd genomen om hier rustig bij stil te staan. De thema’s omvatten zingeving, meedoen, kwaliteit van leven, mentaal welzijn, lichaamsfuncties en dagelijks functioneren. Het ingevulde spinnenweb gaf inzicht in waar nog ruimte is voor verbetering of wat al als positief wordt ervaren en vooral wat belangrijk is voor iemand. In gesprekken van ongeveer 20 minuten werd hier dieper op ingegaan, en bij eventuele veranderwensen werd actief meegedacht.

De deelnemers aan de Fittest hadden ieder hun eigen uitdagingen met betrekking tot beperkingen en ziekten. Maar waar halen ze de veerkracht vandaan en hoe behouden ze zelf de regie?

Uit de gesprekken kwam naar voren dat positief denken en het aangeven van persoonlijke grenzen zeker helpen. Degenen die dit noemden, hadden dit gedurende hun levensjaren eigen gemaakt. Het draait om veerkracht in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.

Wil jij ook in gesprek gaan over de verschillende thema’s van je gezondheid? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. In de cursussen ‘Positief Leven’ en ‘Lekker in je vel’ kun je samen met anderen leren hoe je jouw veerkracht kunt versterken. Ook in 2024 bieden we deze mogelijkheden weer aan. Houd dus onze nieuwsbrief, website en socials in de gaten!

In samenwerking met het team van buurtsportcoaches kregen inwoners ook de kans om deel te nemen aan de Fittest. Deelnemers konden onder andere hun bloeddruk, BMI, balans en gewicht laten meten. Fysiotherapeuten, praktijkondersteuner, diëtist, buurtsportcoaches en welzijnsadviseurs waren aanwezig om in gesprek te gaan en ondersteuning te bieden.