MENU

Burendag: Beter een goede buur dan een verre vriend!

Op 24 september was de landelijke Burendag. Burendag staat in het teken van mooi burencontact in je straat en buurt. Team Buurtwerk ging rondom Burendag, voor de derde keer op rij, op pad in Hillegom en Lisse om buren te verrassen met een BUURbloemetje. Dit jaar stond het BUURbloemetje in het teken van lichtpuntjes. Een lichtpuntje is iets positiefs wat hoop geeft of je dag opfleurt, nét als je dat even nodig hebt. Welzijnskompas vroeg: welke buur of buurtgenoot zorgt voor lichtpuntjes in jouw straat of buurt of kan wel een lichtpuntje op de dag gebruiken? We kregen heel veel mooie reacties binnen!

Buurtwerker Carlijn stapte in de Tuktuk, vol met prachtige bossen bloemen, om Hillegommers en Lissers met het BUURbloemetje te verrassen. Niet alleen de genomineerden werden verrast, maar óók de buren die het BUURbloemetje hadden aangevraagd. Een dubbele verrassing dus! Want hoe fijn is het als een buur zijn waardering uitspreekt voor het mooie burencontact of voor een klein lichtpuntje op de dag zorgt. Het BUURbloemetje zorgde voor veel blijheid, dankbaarheid en soms een traan. Zoals één van de buren het mooi wist te omschrijven: ‘Ik wens iedereen zo’n buurvrouw toe! Wat zou de wereld er dan mooi uitzien!’

Vind je fijn burencontact ook belangrijk en wil je graag een bijdrage leveren aan meer vrolijkheid en omzien naar elkaar in de straat? Doe dan mee met BuurtKracht en neem contact op met buurtwerker Carlijn French via c.french@welzijnskompas.nl of 0252-757100.