MENU

Op ontdekkingsreis – De vrijwilligers van de Toekomst


Op 20 februari was de start van de ontdekkingsreis “Vrijwilligers van de Toekomst”. Present Bollenstreek, Hozo, De Paraplu, KBO, SterkSaam, De Zonnebloem Lisse, Berkhout, Fietsmaatjes Hillegom Lisse, de Kulturele Raad en Welzijnskompas hebben gezamenlijk het startschot gegeven voor deze reis. De komende drie maanden zullen we samen op ontdekking gaan, nieuwe wegen verkennen, humor gebruiken en plezier met elkaar hebben.

Samen op reis
Tijdens deze eerste samenkomst hebben we elkaar beter leren kennen. We weten nu welke talenten we onderweg kunnen inzetten, wat onze champagnemomenten zijn en wat de startpunten zijn. Iedere organisatie heeft een ‘hoe kunnen we…’ vraag opgesteld.

De wereld bekijken door de bril van de vrijwilligers van de toekomst
We zijn vaak geneigd te denken vanuit wat onze vereniging of organisatie nodig heeft van anderen. Maar dit perspectief hebben we nu losgelaten. We zijn deze reis gestart door te kijken en te denken vanuit het standpunt van de vrijwilligers van de toekomst. Wat motiveert hen? Waar dromen ze van? Wat maakt dat ze graag vrijwillig betrokken willen zijn bij ons? Welke hindernissen ervaren ze en wat zorgt ervoor dat ze bij ons blijven?

Alleen wanneer we dit volledig begrijpen en verbondenheid voelen met deze vrijwilligers van de toekomst, kunnen we opnieuw nadenken over onze eigen wensen en doelen. Op die manier kunnen we alles naast elkaar leggen en ontstaat er een compleet beeld vanuit alle betrokken partijen. Dit vormt dan weer het vertrekpunt voor het volgende hoofdstuk van onze reis.

Word jij hier blij van? Ben je geïnteresseerd om je vereniging of vrijwilligersorganisatie vanuit een ander perspectief te bekijken? Met als doel om jullie organisatie niet alleen de leukste, maar ook toekomstbestendig te maken? Een nieuwe ontdekkingsreis gaat van start in september!

Kijk voor meer informatie ook eens op https://welzijnskompas.nl/projecten/vrijwilligers-van-de-toekomst/