logo

BuurtKracht

BuurtKracht van start in Hillegom, ben jij ons al tegengekomen in de straat of heb je er al over gelezen?

Wij hebben flyers uitgedeeld en er staan berichten over BuurtKracht in de lokale kranten en social media zodat de Hillegommers weten wat BuurtKracht betekent. Ook was er 15 april j.l. een online informatiebijeenkomst.

BuurtKracht staat voor omzien naar elkaar, verbondenheid en een helpende hand uitreiken naar elkaar. In de buurt, in je eigen straat. Het gezegde luidt niet voor niets ‘Beter een goede buur, dan een verre vriend’. Goede buren maken dat je je thuis voelt in een straat.

Als corona iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat het ontzettend waardevol is als er mensen in de buurt wonen met wie je fijn contact hebt en op wie je een beroep kunt doen. Een boodschapje halen, een klusje in huis of in de tuin of soms doet alleen al een praatje wonderen. Iedereen heeft wel eens aandacht en hulp nodig.

Toch vinden veel mensen het spannend om iemand om hulp te vragen. Met BuurtKracht hopen wij dat hulp vragen minder spannend wordt.

Bekommer jij je om een ander? Vind je goed contact met de buren belangrijk? Doe dan mee met BuurtKracht.

Potje BuurtKracht
De eerste 50 straten die meedoen in Hillegom krijgen een ’Potje BuurtKracht’ met daarin een bedrag om te gebruiken voor ‘lief & leed attenties’ in de straat, zoals; een bloemetje bij ziekte, een verjaardagskaartje of een kleinigheidje om iemand in het zonnetje te zetten.

Straat- en buurtverbinders gezocht!
Vind je het belangrijk dat straatgenoten elkaar waar nodig (nog beter) weten te vinden? Vind je het leuk om voor wat extra vrolijkheid in de straat te zorgen door bijvoorbeeld nieuwe bewoners welkom te heten? Doe dan mee met BuurtKracht!

Samen is nóg leuker, dus hoe mooi zou het zijn om het met een straatgenoot samen te doen!

Aanmelden en meer info?

Buurtwerkers Carlijn French en Dionne Scheepmaker vertellen graag meer over BuurtKracht.

Mail:          c.french@welzijnskompas.nl

Telefoon: 06 – 45 16 23 21

 

 

 

 

 

Neem contact op

Bel mij terug