MENU

9 oktober: Pluim uitreiking voor jonge mantelzorgers

Goed nieuws voor jonge mantelzorgers die deze zomer een Pluim hebben aangevraagd! Op maandag 9 oktober is de volgende Pluim uitreiking. Jonge mantelzorgers uit Hillegom en Lisse zijn van 14:00-17:00 uur welkom om hun Pluim (cadeaubon) op te halen bij jongerencentrum Nexus in Hillegom. En om daar een potje airhockey te spelen, te poolen, sjoelen etc.. Een leuke manier om andere jonge mantelzorgers te leren kennen. Meer informatie is te lezen in de uitnodiging die Pluim aanvragers ontvangen (hebben).  

“Hartelijk bedankt, dit is echt tof. Mag ik dit op school vertellen? Kijk mam, er staat 30 euro op!”

Dit zijn een paar voorbeelden van reacties die we hoorden van jonge mantelzorgers, bij eerdere uitreikmomenten van de Pluim.

Aanvragen kan nog
Heb jij de Pluim nog niet aangevraagd? Dan is dit een goed moment. Aanvragen kan eenvoudig en snel en kan via deze link. Maak daar een keuze uit volgende cadeaubonnen: Top1toys Hillegom, de Kadohoek Lisse, Fashion Cheque, Bioscoopbon, Game Mania, Zwembad de Vosse Hillegom, Zwembad de Waterkanten Lisse. Na het aanvragen volg er bericht over de toekenning. En een uitnodiging voor het ophalen.

Opgroeien met zorg(en), door ziekte binnen het gezin
Jonge mantelzorgers, wie zijn dat eigenlijk? Dit zijn kinderen en jongeren met bijvoorbeeld een gehandicapt broertje of zusje, een vader met psychische problemen, een moeder die chronisch ziek is. Kinderen en jongeren die opgroeien met zorg, door ziekte binnen het gezin. En door deze gezinssituatie soms meer dan leeftijdsgenootjes ‘zorgen voor’ een naaste, zich ‘zorgen maken om’, of zelf minder tijd en aandacht ontvangen. Gewone kinderen, in een bijzondere thuissituatie. Om deze kinderen te bedanken en te waarderen, is er in Hillegom en Lisse de Pluim.

Meer informatie
Bel voor meer informatie naar (0252) 757100 op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur. Mantelzorgadviseur Edith Schouten beantwoordt graag jouw vragen.