MENU

BuurtKracht

Na Hillegom in 2021, zijn de buurtwerkers van Welzijnskompas onlangs ook in Lisse gestart met BuurtKracht. Dit mooie ‘omzien naar elkaar’ project staat voor verbondenheid en elkaar een helpende hand bieden. In de buurt, in je eigen straat. Het gezegde luidt niet voor niets: Beter een goede buur, dan een verre vriend. Goede buren maken dat je je thuis, veilig en gezien voelt.

BuurtKracht heeft al voor veel moois gezorgd in de buurt. Zo hangt er in een appartementencomplex in Lisse nu een groot bord waarop vraag en aanbod gedeeld kunnen worden. Wie heeft er een boor te leen, wie gaat er mee wandelen of heeft er zin om mee te gaan zwemmen?

In een straat in Hillegom werd op Burendag een mini bieb en moestuinbak in elkaar gezet. In weer een andere straat werd de vlag halfstok gehangen toen een buur overleed. Een indrukwekkend en ontroerend moment voor de echtgenoot van de buur.

Er zijn al heel wat lieve kaartjes en bloemetjes uitgedeeld om buurtjes te feliciteren of om nieuwe buurtjes te verwelkomen. Allemaal mooie initiatieven die zijn gerealiseerd door buren die zich hebben aangemeld voor BuurtKracht.

Inmiddels doen er totaal al 26 straten mee in Hillegom en Lisse. Te gek! En wat zou het mooi zijn als er nog meer straten aansluiten. Doe je ook mee?

Wil jij ook in jouw straat zorgen voor kleine geluksmomentjes en meer verbinding? Neem dan contact op met buurtwerkers Carlijn en Dionne. Zij vertellen je met alle liefde meer over BuurtKracht en gaan graag in gesprek met je over de wensen en behoeften in je straat.