MENU
Laura van Oss Adviseur welzijn & positieve gezondheid

Positieve Gezondheid is een andere manier van kijken naar gezondheid. Wat vind je écht belangrijk in je leven? Is er iets dat je wilt veranderen? Het spinnenweb van Positieve Gezondheid helpt je hierbij. Ga zelf aan de slag met het spinnenweb of neem contact met ons op. Dan helpen we je graag een stapje verder!

Ook organisaties die door middel van een workshop meer willen weten over Positieve Gezondheid kunnen contact met ons opnemen.

 

Neem contact op met Laura

Positieve Gezondheid kijkt naar de zes levensdomeinen die bijdragen aan je gezondheid:
Dagelijks functioneren, lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven en meedoen.
Vul de vragen van het spinnenweb in en zie direct wat jij belangrijk vindt als het om jouw gezondheid gaat.
Over de uitkomsten gaan we graag met je in gesprek.

Direct aan de slag met mijn positieve gezondheid

“Gezondheid is veel meer dan de afwezigheid van ziekte en klachten. Elementen als veerkracht, zingeving en zelfmanagement staan steeds meer centraal.” Dit zegt Machteld Huber, voormalig huisarts en grondlegger van Positieve Gezondheid. Aan het begin van haar carrière als arts wordt Machteld Huber een paar keer ernstig ziek. Geïnspireerd door haar eigen ervaringen ging ze onderzoeken welke factoren de veerkracht van mensen kunnen bevorderen. Op de website van het Institute for Positive Health lees je alles over het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Of bekijk er een filmpje.

Vind meer over Positieve Gezondheid

Machteld Huber: “Ik ontdekte dat patiënt zijn iets anders en méér is dan wat ik had geleerd. Maar wat ik vooral ontdekte, was dat ik heel veel zelf kon doen aan mijn herstel. Dat mijn lichaam signalen gaf wat goed voor mij was en wat niet. Op het gebied van voeding, beweging, activiteiten, slapen, maar ook zingeving”.

BEKIJK OOK…

Gezond leven

Bezoek pagina

Meedoen en ontmoeten

Bezoek pagina

Mantelzorg

Bezoek pagina

Hulp bij meedoen

Bezoek pagina