MENU

Lichtpuntjes

De maanden september tot en met december staan bij Welzijnskompas in het teken van het thema lichtpuntjes. Een lichtpuntje is iets positiefs wat hoop geeft of je dag opfleurt, nét als je dat even nodig hebt. Een glimlach op straat van een voorbijganger als je een slechte dag hebt. Een praatje met een buur. Een lief kaartje op je deurmat. Een regenboog op een druilerige dag. Het kunnen stuk voor stuk momentjes van troost zijn.

Je kunt lichtpuntjes zoeken, maar je kunt ze ook zijn. In de komende maanden zijn er meerdere momenten waarop mensen die een lichtpuntje zijn voor een ander, in het zonnetje gezet worden. Ook kun je meedoen aan activiteiten die voor een lichtpuntje op je dag kunnen zorgen.

  • Landelijke Burendag (24 september)

Op deze dag komt de buurt gezellig bij elkaar om (nieuwe) buren te ontmoeten. Is er een buur bij jou in de buurt die voor jou, of voor andere buurtgenoten, een lichtpuntje is? Geef de buur dan op voor een BUURbloemetje. Buurtwerker Carlijn komt jouw buur graag rond Burendag verrassen met een bloemetje.

  • Week van de Ontmoeting (29 september t/m 6 oktober)

Een week waarin extra aandacht is voor eenzaamheid en ontmoeting. Doe mee met een van de vele activiteiten die deze week in Hillegom en Lisse worden georganiseerd. Het volledige programma is te vinden op ikdoemee.online.

Wat zijn lichtpuntjes voor jou? Zijn ze groot of zijn ze klein? Zoek je ze of ben je ze zelf?

Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan meer lichtpuntjes in je leven. Ieder vuur begint met een vonkje. We gaan graag met je in gesprek om je op weg te helpen. Neem contact met ons op via 0252-757100 of mail ons.