MENU

Lekker in je vel zitten, nieuwe mensen ontmoeten, samen iets doen, veerkracht & zelfvertrouwen vergroten en een plek vinden waar jij je thuis voelt. Je wil dit wel, maar je hebt geen zin om naar een georganiseerde activiteit te gaan. Een beetje flexibiliteit is ook wel fijn. Of eerst even kijken wat voor mensen daar zitten en of je het wel leuk vindt. Dat snappen wij helemaal.

Maak je liever thuis iets creatiefs? Laat een gedicht, geschilderde steen of ander kunstwerkje dwalen door Hillegom en Lisse of maak brievenbuskunst. Een collage of een klein kunstwerkje dat door de brievenbus past. Wat je bij iemand in jouw straat door de brievenbus kan doen. Liever samen creatief aan de slag? In Plein28 is genoeg materiaal om deze dwaal- en brievenbuskunst te maken.

PROGRAMMA

Dwaalkunst
Overal in Hillegom en Lisse duiken ineens kunstschatten op. Gedichten, lieve brieven, geschilderde stenen, tekeningen en andere kunstwerkjes. Hint: op een groen eiland in Elsbroek duiken er misschien schatten op die willen gaan dwalen. Wie weet op welke andere plekken er ineens kunstschatten verschijnen?

Heb jij dwaalkunst gemaakt of gevonden? Maak een foto en mail of app deze naar Laura via l.vaneeuwijk@welzijnskompas of 06 – 40 86 88 51. Deel een hint waar jouw kunstschat ligt ook op de socials, via ons of jouw eigen kanalen. Vergeet ons niet te taggen!

Brievenbuskunst
Een kaartje of klein kunstwerkje in de brievenbus vinden, maakt mensen blij! Het is ook nog eens leuk om te maken. Maak van de spullen die je in huis hebt, alleen of samen met je (klein)kinderen, partner of een vriend(in), een kunstwerkje. Voor een collage heb je bijvoorbeeld alleen maar een papier, schaar en dingen om er op te plakken nodig. Heb je geen tijdschriften? In Plein28 liggen er genoeg!

Wij vinden het leuk om te zien wat voor brievenbuskunst je hebt gemaakt of in de brievenbus hebt gekregen. Maak een foto en mail of app deze naar Laura via l.vaneeuwijk@welzijnskompas of 06 – 40 86 88 51. Delen via jouw eigen socials kan natuurlijk ook. Vergeet ons niet te taggen!

HILLEGOM

1 juni 17.30 – 19.30 Samen Eten / Plein28
Iedere eerste vrijdag van de maand in een ontspannen sfeer kennis maken met buurtgenoten en samen genieten van een heerlijke maaltijd. Dat is Samen Eten. Kom eens mee-eten, voor een praatje, gezelligheid en lekker eten. Speel deze avond een gezellig spelletje mee! Meehelpen met koken kan ook, graag zelfs!
Aanmelden is een must want er is plaats voor 20 tafelgenoten. Meld je aan via deze link.

4 juni 11.00 – 12.30 Kunst en Cultuur als (ver)wondermiddel / Hillegomse Muziekschool
Op dinsdag 4 juni van 11.00 – 12.30 uur nemen wij jullie in de Hillegomse Muziekschool graag mee in de wondere wereld van kunst en cultuur. Om zelf te ervaren wat de kracht van kunst en cultuur is. Ook gaan we graag met elkaar hierover in gesprek. Inwoners die samen het Muziekatelier hebben opgezet, vertellen over wat zij daar doen en waarom zij hier zo blij van worden.

Tijdens deze bijeenkomst hopen wij ook met elkaar te kijken hoe we kunst en cultuur meer met elkaar kunnen inzetten. Denk aan het ophangen van kunst en de tijd nemen om daar eens rustig naar te kijken, het gebruik maken van muziek. Zodat iedereen kan genieten van de positieve effecten van kunst en cultuur!

Je hoeft dus geen kunstenaar te zijn om naar deze bijeenkomst te komen. Iedereen die nieuwsgierig is naar de positieve werking van kunst en cultuur en/of daar wat mee wil doen is welkom. Dit kan bijvoorbeeld ook in je eigen straat of buurt zijn. Of vanuit jullie inwonersinitiatief of vereniging. Uiteraard staat er in de Hillegomse Muziekschool ook een lekker bakkie klaar en sluiten we de bijeenkomst af met een lunch. Meld in verband met inkopen voor de lunch aan bij Natalia via n.warmerdam@welzijnskompas.nl

17 juni 14.00 – 16.00 Brievenbuskunst Krachtcirkel / Plein28
Bij de Krachtcirkel wordt vandaag brievenbuskunst gemaakt. We maken samen collages die je bij iemand door de brievenbus kan gooien of in een mooi lijstje kan ophangen op onze eigen Positieve Kunst expositie. Want van zowel brievenbuskunst maken, dit in de brievenbus krijgen als naar kunst kijken, worden mensen blij.

Iedere zaterdag van 19.30 – 21.00 Muziekatelier / Hillegomse Muziekschool
Blijf je alleen met YouTube thuis oefenen of kom je samen muziek maken en van elkaar leren? Laagdrempelig jammen met echte mensen. Schuif gezellig aan en kom naar het Muziekatelier! Speel je liever alleen? Ook dat kan in het Muziekatelier.

LISSE

Vrijdag 14 juni   13.00 – 16.00 uur  /  Floralis
Kom samen met de mannen van het Repair Café Lisse een stuk apparaat nieuw leven inblazen. Gereedschap en materiaal is aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed en nog veel meer. Heb je niks om te laten repareren, kom dan gerust een kijkje nemen en een kop koffie of thee drinken. Of help bij een reparatie van iemand anders.

17 juni 13.00 – 15.00 Creatieve Herstel workshop / Zelfregiecentrum Lisse
De Creatieve Herstel Workshop is een moment van ontmoeting en verbinding. Creatieve dingen doen, kunnen je helpen ontspannen, inzichten krijgen, afleiden en helpen bij het kanaliseren van emoties. Zien wij jou maandag? Aanmelden kan bij Ciska via een appje naar (06) 48018879 of stuur een mailtje naar ciskabaas@lumen-hollandrijnland.nl. Op deze maandag naar binnen lopen kan ook.

21 juni 19.30-21.30 Acryl gieten / Speeltuin de Bijenkorf
Wil je een keer iets anders maken met acrylverf? Probeer dan eens acrylverf te gieten! Acrylverf gieten is een techniek waarmee je verschillende kleuren (verdunde) acrylverf op een doek giet, waar vervolgens hele mooie en abstracte afbeeldingen uit voortkomen. Het is een onvoorspelbare techniek, waardoor je elke keer weer een ander resultaat krijgt. Fouten maken is niet mogelijk! Graag aanmelden via info@welzijnskompas.nl of bel 02525-757100 (van 9.00 tot 12.30 uur). Er is plek voor maximaal 8 deelnemers!

Brievenbuskunst   Datum volgt / Speeltuin de Bijenkorf
Liever samen creatief bezig zijn dan alleen? Vandaag maken we brievenbuskunst. We maken samen collages die je bij iemand door de brievenbus kan gooien of in een mooi lijstje kan ophangen op onze eigen Positieve Kunst expositie. Want van zowel brievenbuskunst maken, dit in de brievenbus krijgen als naar kunst kijken worden mensen blij.