MENU

Maak je deel uit van een organisatie die ruimte wil geven aan inwoners die als vrijwilliger willen ontdekken of dit het werk is wat zij willen doen en hun vaardigheden willen vergroten? Doe dan ook mee!

Vanuit ‘Ik doe mee’ krijgen inwoners van de Bollenstreek de mogelijkheid om via een persoonlijke route te ontdekken wat zij leuk vinden, ervaring op te doen, vaardigheden te vergroten en talenten te delen. Deze route bestaat onder andere uit een aantal trainingen. Vrijwilligerswerk is vervolgens een mooie manier om ervaring op te doen en te ontdekken of het werk past bij wat de inwoner graag wil doen.

Om dit mogelijk te maken is het natuurlijk belangrijk dat er veel organisaties meedoen en inwoners deze mogelijkheid bieden. Daarom zouden wij het een mooie beweging vinden als veel organisaties meedoen en bijdragen aan het maatschappelijke belang.

Ook goed om te weten, je staat er niet alleen voor.

Er is een toolkit die ondersteuning kan bieden en verder organiseren wij een aantal keer per jaar voorlichtingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen we ervaringen delen, van elkaar leren en elkaar inspireren. Ook zijn wij voor organisaties beschikbaar om ondersteuning te geven en mee te denken.

Biedt je geen plek voor vrijwilligers maar wil je wel graag bijdragen? Dit kan bijvoorbeeld door een workshop te geven of invulling te geven aan een themacafé. Ook andere ideeën over hoe je als organisatie maatschappelijk wil bijdragen zijn welkom.