MENU

Wil jij:

  • meedoen aan leuke activiteiten?
  • jouw talenten ontdekken?
  • werken aan vaardigheden?
  • nieuwe mensen leren kennen?

Ik doe mee is er voor, door en met inwoners van de Bollenstreek. Voor iedereen die wil meedoen aan activiteiten en/of wil ontdekken waar talenten en persoonlijke kwaliteiten liggen en hiermee aan de slag wil. Binnen Ik doe mee stel jij je eigen route samen. Bijvoorbeeld meedoen aan leuke activiteiten of groepstrainingen zoals ‘ontdek je talent’ en ‘oriëntatie op vrijwilligerswerk’ of je talenten/kennis/ervaring delen door workshops te geven.

Het gaat erom dat als jij aan het eind van jouw route bent aangekomen, je op een eindbestemming bent die goed voelt voor jou en waar jij blij van wordt.
Ongeacht wat dat is.

Een persoonlijke route kan bijvoorbeeld gericht zijn op het ontdekken van wat je leuk vindt, op het doen van vrijwilligerswerk, aansluiting vinden bij een activiteit of als opstap naar een baan. Zelf keuzes maken en jouw wensen en behoeften staan daarbij centraal. De welzijnscoaches en buurtsportcoach staan tijdens jouw route klaar om je persoonlijk advies en begeleiding te geven op het gebied van welzijn, sport en bewegen. Doe jij ook mee?

Met de themacafés die later in het jaar starten, willen wij bijdragen aan het doorbreken van taboes, maar ook van elkaar leren en elkaar inspireren. Denk bijvoorbeeld aan maatschappelijke thema’s als financiële moeilijkheden, erbij horen, eenzaamheid, positief leven, je anders voelen, prestatiedruk en kwetsbaar & krachtig. Wij horen graag welke onderwerpen jij interessant vindt en zouden het heel waardevol vinden als jij jouw verhaal wilt delen. Dit kan door erover te vertellen, maar misschien deel jij je verhaal liever op een creatieve manier. Dat kan ook. Wil je op een andere manier bijdragen aan een themacafé, bijvoorbeeld door hapjes te maken, dan kan dat ook.

Leuke initiatieven en bijdragen van inwoners zijn erg welkom!