MENU

De Week van de Ontmoeting – terugblik

Tijdens de jaarlijkse Week van de Ontmoeting, dit jaar van 29 september t/m 6 oktober, wordt er in heel Nederland extra aandacht gevraagd voor ontmoeting en eenzaamheid. Zo ook in Hillegom en Lisse. Er werden dit jaar weer heel veel mooie ontmoetingsactiviteiten georganiseerd.

Opening
Op donderdag 29 september werd de Week van de Ontmoeting officieel geopend in de Bibliotheek Lisse. Wethouders Riet Austie en Jan van Rijn waren hierbij aanwezig,  Hillegomse dorpsdichter Amanda van Diemen droeg een gedicht voor en Nadine Stolk, directeur van de Hillegomse Muziekschool, gaf samen met buurtwerker Carlijn een kort inkijkje in de training ‘van eenzaamheid naar verbinding’.

Activiteiten
Welzijnskompas organiseerde meerdere activiteiten tijdens de Week van de Ontmoeting. Buurtwerker Carlijn was samen met collega’s Hilde, Marjolein en Laura te vinden in het centrum van Hillegom en Lisse. Zij deelden bloemen uit. Eén voor jezelf en eentje om aan iemand te geven die je iets moois toewenst. Er werden 100 ontmoetingsgebakjes aangevraagd bij Welzijnskompas en daardoor 50 mensen verrast met een mooie ontmoeting en een lekkere traktatie. Mantelzorgadviseur Vera vertelde op dierendag, in de Bibliotheek Lisse, het mooie verhaal over Franciscus van Assisi. Een verhaal over liefde en zorg voor dieren, mensen en de natuur. Over natuur gesproken, op zaterdag kon je meedoen met de maandelijkse tuinwerkdag bij de mooiste tuin van Hillegom, De Groeituin.

Plein28
Ook in Plein28 stond er veel moois op het programma. De workshop Schmink Geluk, verzorgd door Anne van der Deijl van De Toverkist, was een kleurige en vrolijke bedoeling. Er werd heerlijk gekookt en gegeten met voedingsdeskundige Esma Mejdoubi. Bij Samen Creatief werden er collages gemaakt met goud en zilver. Je kon sfeer komen proeven bij Samen Gezond waarbij je wekelijks lekker gaat sporten, een gezonde lunch eet en daarnaast schuiven er interessante sprekers aan. De Week van de Ontmoeting werd afgesloten met een gezellige krentenbollenlunch in Plein28.

Het was een prachtige week vol mooie ontmoetingen!