MENU

De reizende Ster

Met wie maken we kennis vandaag?

‘Ik ben Rien van der Lans, 68 jaar oud en inmiddels ruim 2,5 jaar gepensioneerd. Ik heb 45 jaar als bedrijfsleider in een slijterij gewerkt en tijdens al die jaren veel contacten opgedaan. Mijn hobby is wandelen. Het is begonnen met hardlopen, maar mijn knie zei op een gegeven moment ‘doe het zelf maar’. Dus werd het wandelen en dat gaat tot nu toe goed! Ik heb zelfs acht jaar geleden, samen met mijn dochters, de Nijmeegse Vierdaagse helemaal uitgelopen! Tegenwoordig ben ik wandelbegeleider/trainer bij atletiekvereniging De Spartaan. En omdat ik meer invulling van mijn vrije tijd zocht, ben ik sinds twee jaar ook wandelmaatje bij Welzijnskompas.’

Waar word je blij van?

‘Als de mensen aangeven dat het een leuke training was. Of als mijn wandelmaatje mij vertelt dat het een fijne wandeling was en dat het fijn was om er weer even lekker uit te zijn geweest. Het geeft een goed gevoel als je er aan bij kunt dragen dat iemand even zijn of haar zorgen vergeet.’  

Dit was tijdens de pandemie zeker te merken. Het gesprek begon meestal met de stand van zaken rondom corona, maar al snel hadden we het over andere, leuke onderwerpen! Maar het is vooral het gevoel dat mensen blij en dankbaar zijn na een training of wandeling. Daar word ik blij van!’

Wat brengt het je dat je een ander graag helpt?

‘Dat vind ik een goede vraag. Ik denk vooral een goede invulling van mijn dag. Óf je zit gewoon thuis en laat alles op je afkomen, of je neemt initiatief en zoekt een invulling van je dag. Ik word er blij van als bijvoorbeeld je wandelmaatje, waarmee je een band opbouwt, een stap vooruit zet en lekkerder in zijn vel zit. Dat de ander blij wordt geeft voor mij een gevoel van voldoening!’

Heb je een tip voor de lezers?

‘Zet gewoon één keer in de week een herinnering in je telefoon om een stuk te wandelen! Laat je telefoon een keer thuis, dan heb je meer oog voor je omgeving en leer je misschien nieuwe mensen kennen die net zo graag in contact komen met nieuwe mensen als jij!’

Buurtwerk gaat met de Tuktuk op reis door Lisse en Hillegom op zoek naar inwoners die zich inzetten voor een ander. We gaan in gesprek met Lissers en Hillegommers die mooie ontmoetingen teweeg brengen, voor warmte zorgen en dorpsgenoten bij elkaar brengen. Zij zijn bijzondere sterren die wij graag laten schijnen. 

Buurtwerk komt graag in contact met bijzondere sterren in Hillegom en Lisse. Ben of ken jij een bijzondere ster die zorgt voor mooie ontmoetingen? We horen het graag!

Carlijn French                 c.french@welzijnskompas.nl

Dionne Scheepmaker       d.scheepmaker@welzijnskompas.nl