MENU

BuurtKracht – samen voor een zorgzame buurt

BuurtKracht staat voor omzien naar elkaar, verbondenheid en een helpende hand uitreiken als dat nodig is. In de buurt, in je eigen straat. Straatverbinder Anja doet mee sinds de start van BuurtKracht in 2021. Anja: ‘Ik heb bij iedereen in de straat aangebeld om mezelf, ook al kenden we elkaar wel al van gezicht, even persoonlijk voor te stellen en te vertellen over BuurtKracht. Ik werd met enthousiasme ontvangen en ik krijg sindsdien regelmatig een seintje van buren bij geboorte, overlijden of andere lief & leed zaken. In de winter van 2021 heb ik een samenzijn bij de BuurtKracht kerstboom georganiseerd. Het werd een hele mooie avond met kampvuur, warme chocolademelk en glühwein. Ook vorig jaar deden we mee met de BuurKracht kerstboom actie en was er weer een zeer geslaagd feest. Daar waar we elkaar voorheen alleen gedag zeiden, zijn er nu twee feesten gevierd waarbij 42 bewoners uit onze straat samen kwamen. Nu hadden ze de gelegenheid en tijd om alle “ach’s en wee’s” van elkaar te vernemen. Ze vonden elkaar allemaal ineens LIEF! Dus daar gaan we mee dóór!! Het eerst volgende feest wordt het ‘Lentefeest’ en wordt georganiseerd op verzoek van de buren. Hoe mooi is dat!

Ik heb inmiddels drie nieuwsbrieven met info over de aanloop naar de feesten, een terugblik op de feestelijke ontmoetingen en mededelingen, verspreid onder buren. Allemaal voorzien van foto’s en grappen. Buren gaven aan dit te waarderen en vinden de nieuwsbrieven leuk, grappig en lief. Als straatverbinder word ik blij van de reacties van buren en dat men weet waar er aangeklopt kan worden voor een lief & leed attentie. Het is mooi dat er meer onderling contact is ontstaan in de straat. Ik kijk uit naar het ‘Lentefeest’!’

De komende jaren wordt fijn burencontact, buren bij wie je aan kunt kloppen met lief & leed en wellicht een hulpvraag, nóg belangrijker. Onder meer omdat mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Elk vuur begint met een vonkje. BuurtKracht kan dat vonkje zijn. Om het vuurtje te starten of om het vuurtje weer aan te wakkeren. Samen gaan we voor een zorgzame buurt. Een buurt waarin buren naar elkaar omzien en elkaar, waar nodig, de helpende hand bieden. Nieuwsgierig naar BuurtKracht? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 23 mei van 19.30 tot 21.00 uur in Lisse of neem contact op met buurtwerkers Carlijn en Dionne. Zij vertellen je graag meer over BuurtKracht.