MENU

BuurtKracht Bruis Lab

Op 16 januari ging het eerste BuurtKracht Bruis Lab van start in Plein28. Elf buurtverbinders trekken bij het Bruis Lab een jaar lang samen op om te bruisen, brouwen en bouwen aan initiatieven die zorgen voor meer verbinding in de buurt. Bij de eerste bijeenkomt stond kennismaken met elkaar centraal. Er werd geplakt & geknipt en er werden veel mooie ideeën voor de buurt gedeeld. De buurtverbinders gingen enthousiast naar huis. ‘Ik heb nu al zin in de volgende keer!’ aldus een van de buurtverbinders.

Het Bruis Lab is een plek om van elkaar te leren, elkaar te inspireren én om samen het ‘gemeenschapsvuurtje’ in Hillegom en Lisse verder aan te wakkeren. Want betrokken buurten doen er toe en zorgen ervoor dat niemand er alleen voor staat. Het Bruis Lab is een jaarprogramma met een maandelijkse een workshop over bijvoorbeeld storytelling, talenten in je buurt, bouwen aan gemeenschapskracht of de winst van groen. Lisa Blok van Ontmoetingswerkplaats De JoJo uit Sassenheim komt een workshop verzorgen voor de buurtverbinders, want zij weet als geen ander hoe het is om als bewoner een initiatief te starten voor de buurt. Ze won in 2023 met haar bewonersinitiatief zelfs een Appeltje van Oranje.

Is er iets in jouw buurt waar je graag voor in actie wil komen?
Als je wil sparren met buurtwerker Carlijn of Dionne over jouw idee voor de buurt, neem dan zeker even contact op. Ze helpen je graag op weg.