MENU

Boom & Balkontuintjes Feest!

Buurtwerker Carlijn vertelt: “Op de Nationale Zaaidag in april heb ik samen met buurtbewoners, 16 boomspiegels in mijn straat vergroend. Het was een hele leuke dag vol positieve vibes! Er is een ‘groen groepje’ in de straat ontstaan met buren die voorheen geen contact met elkaar hadden. We gaan gezamenlijke regentonnen plaatsen, waarschijnlijk komt er een wormenhotel en we gaan groen workshops organiseren. Voorheen waren de boomspiegels kaal en lagen ze vol kattenpoep, nu zijn ze groen en fleurig en zie je de bijen vrolijk rondvliegen. Het is elke keer weer een feestje om langs de boomtuintjes in de straat te fietsen. Je maakt nu ook sneller een praatje met elkaar en daardoor wordt de straat ook gezelliger.”

Na de succesvolle kerstboomactie van BuurtKracht, slaat Welzijnskompas de handen weer ineen met de gemeente Hillegom, gemeente Lisse en Stek Wonen voor het Nationale Boomspiegelfeest. Duizenden Nederlanders gaan tussen 30 september en 8 oktober de straat op om de boomspiegels (de kale ruimte rondom de boom) in hun straat te vergroenen. Niet alleen worden daar de straten mooier van, ze vangen ook meer hitte en water af en bieden een thuis voor bijen, vlinders en vogels. Wie wordt daar nou niet blij van?

Doe je mee?
Lijkt het je leuk om voor meer groen, kleur én mooie ontmoetingen te zorgen in de straat, doe dan mee en meld je aan. Je kunt meedoen voor het vergroenen van boomspiegels en van balkons. Aanmelden kan tot en met 20 september. Klik hier voor alle informatie die je nodig hebt.

Nog andere vragen of nieuwsgierig naar BuurtKracht? Neem dan contact op met buurtwerker Carlijn French via c.french@welzijnskompas.nl of (0252) 757100.