MENU

Bakkie Troost – Elly vertelt

Bakkie Troost is een moment van ontmoeting voor mensen die leven met een verlies van kort of lang geleden. Iedere eerste woensdag van de maand van 10.00-11.30 uur in ’t Poelhuys in Lisse.

Elly Christoffersen vertelt hoe ze ertoe kwam om zelf iets te gaan aanbieden.

Een paar jaar na het overlijden van mijn man volgde ik de cursus Rouwverwerking en Verlies, in eerste instantie voor mezelf en met het idee anderen mogelijk te kunnen helpen in hun rouwproces. Het aanbod van coaching en counseling bleek echter erg groot te zijn. Dat was voor mij nooit een optie geweest. Ik had geen grootschalige hulp op het oog, maar wat dan wel?

Ik besloot contact op te nemen met Welzijnskompas met de vraag of zij mij, gezien hun uitgebreide aanbod aan activiteiten, zouden kunnen adviseren.

Wat heeft je daarbij geholpen?
Mijn vraag bleek op een goed moment te komen. Emmy Beelen, een andere inwoner van Lisse, had ook bij Welzijnskompas een wens neergelegd om juist in het eigen dorp een inloopochtend te organiseren voor mensen met verlieservaring. Bij Welzijnskompas gingen we met elkaar in gesprek over opzet, planning, locatie, PR en contacten met netwerkpartners. En zo ontstond Bakkie Troost.

Hoe is het nu?
De start was 4 oktober jl. met de bedoeling elke eerste woensdag van de maand een inloopochtend te houden. De folder, waar we erg trots op zijn, is wijd verspreid en de PR blijkt zodanig geweest, dat we tijdens de 2e ochtend al 6 gasten konden begroeten. We hebben een fijne ruimte in ’t Poelhuys. De reacties van deelnemers zijn positief. Het blijkt een pleisterplaats te zijn voor iedereen met verlieservaring, zoals we voor ogen hadden.