logo

Zelfstandig wonen

WelzijnsKompas ondersteunt mensen die door hun persoonlijke omstandigheden een steuntje in de rug nodig hebben. Welzijnsadviseurs lopen een stukje met u op, denken mee en zoeken samen met u naar mogelijkheden. Onze ondersteuning is tijdelijk, op maat en gekoppeld aan vrijwillige inzet, buurtnetwerken en servicediensten.

Welzijn op recept

Beter in je vel? Welzijn op Recept! WelzijnsKompas werkt samen met de huisartsen in Hillegom en Lisse. Zij kunnen een welzijnsrecept voorschrijven en u hiermee doorverwijzen naar WelzijnsKompas. De welzijnscoach gaat met u in gesprek en aan de slag. Zodat u straks ook zegt: “ik voel me weer goed”. Wilt u eerst meer informatie over …

Lees verder...

Welzijnsadvies

Bij WelzijnsKompas werken welzijnsadviseurs die u met deze vraag op verder op weg kunnen helpen. Wilt u met één van hen in gesprek? Dat kan kosteloos, op kantoor of bij u thuis. Neemt u vooral contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Lees verder...

Personenalarmering

Wilt u graag thuis blijven wonen en toch snel hulp kunnen inschakelen? Dan kan personenalarmering uitkomst bieden. Met één druk op de knop alarmeert u 7 dagen per week, 24 uur per dag uw familie, dierbaren, buren of professionele hulp. Dan is hulp altijd dichtbij.

Lees verder...

WelzijnsBezoek

Zelfstandig blijven wonen kan een uitdaging worden als u minder mobiel wordt, of alleenstaand bent. Het is heel goed om u hier op voor te bereiden. U kunt dit bespreken tijdens een WelzijnsBezoek.

Lees verder...

Thuisadministratie

De servicedienst Thuisadministratie van WelzijnsKompas kan uitkomst bieden. Een vrijwilliger helpt u uw administratie weer op orde te brengen. Overzicht van uw administratie geeft rust in uw hoofd en kan schulden hepen voorkomen. Neem contact op voor meer informatie.

Lees verder...

Schuldhulpverlening

Als u al schulden hebt, kunt u zich aanmelden voor schuldhulpverlening. De ISD Bollenstreek kan u adviseren en ondersteunen bij het oplossen van uw schulden. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met de ISD Bollenstreek. Ook kunt u langs gaan bij het Lokaal Loket van uw gemeente. Wacht niet te lang want schulden kunnen …

Lees verder...

Onze servicediensten

WelzijnsKompas biedt verschillende servicediensten aan ter ondersteuning van uw zelfstandigheid. Zoals personenalarmering, boodschappendienst, maaltijdendienst en klussendienst. Bel of mail ons voor meer informatie over een van deze diensten. Wilt u dat wij contact opnemen? Laat dan hier uw telefoonnummer of email achter.

Lees verder...

Warme maaltijden voor ouderen Lisse

Steeds meer ouderen wonen langer thuis. En soms hebben ze daar een steuntje in de rug bij nodig. Bijvoorbeeld bij de maaltijden. Eten is immers een eerste levensbehoefte. Maar wat als je zelf niet meer in staat bent om een gezonde maaltijd te bereiden? In Lisse biedt WelzijnsKompas kwetsbare ouderen de mogelijkheid om een warme …

Lees verder...

ConsuminderKring

Binnenkort start WelzijnsKompas in Hillegom met de activiteit ‘ConsuminderKring’. Dit is een kring van mensen die bij elkaar komen om tips, informatie en ervaringen te delen over ‘uitkomen met je inkomen’. Meer inkomen verkrijgen is niet eenvoudig. Je uitgaven verkleinen wel! De kring is ook voor mensen die duurzamer willen wonen en leven. Consuminderen is …

Lees verder...

Repair Café

Voor spullen die nog kunnen worden gerepareerd, ga je naar het Repair Café. In het Repair Café zitten vrijwilligers klaar die uw kapotte spullen kosteloos repareren. In 75% van de gevallen lukt dat! Ook kapotte kleren kunt u meenemen voor eenvoudig verstelwerk.

Lees verder...

De bus van WelzijnsKompas (Hillegom)

Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur rijdt WelzijnsKompas op afspraak door Hillegom, Beinsdorp en de Zilk. U kunt gebruikmaken van de bus door uiterlijk één werkdag vantevoren te bellen met de receptie van woonzorgcentrum Bloemswaard, tel. (0252) 576500. Van maandag t/m vrijdag brengt de chauffeur de cliënten van huis naar …

Lees verder...

Vervoersvrijwilligers

Heeft u begeleiding nodig naar de dokter, of een afspraak in het ziekenhuis? Dan kunt u gebruikmaken van de vrijwillige vervoersdienst. Vrijwilligers van WelzijnsKompas begeleiden u naar en van uw afspraak. U vergoedt alleen de benzinekosten van de vrijwilliger. Wilt u dat wij contact opnemen? Laat dan hier uw telefoonnummer of mailadres achter.

Lees verder...

Duofiets

De Duofiets rijdt al in Lisse, en binnenkort ook in Hillegom. Een prachtige fiets voor twee personen die naast elkaar kunnen zitten. Samen met uw partner, of een vrijwilliger kunt u zo fietstochtjes maken. Voor meer informatie of reserveringen, kunt u contact opnemen met WelzijnsKompas.

Lees verder...

Seniorenbus (Lisse)

Voor ouderen met een vervoersprobleem is er in Lisse de Seniorenbus. Voorbeeld: u wilt een bezoek afleggen aan uw huisarts, fysiotherapeut of kapper, boodschappen doen of op bezoek bij kennissen/familie. Deze dienstverlening – door vrijwilligers georganiseerd – is een prettige en comfortabele manier om van deur tot deur te worden gebracht. Om gebruik te maken …

Lees verder...