logo

Zelf online informatie opzoeken: website tips!

Twee weten meer dan één

Steeds meer mantelzorgers zijn op zoek naar antwoorden in de veelheid aan regels en voorzieningen. Daar adviseren en ondersteunen onze mantelzorgadviseurs natuurlijk graag bij. We zien ook dat sommige mantelzorgers zelf op zoek gaan naar antwoorden op prangende vragen. Hieronder zetten wij een paar handige websites op een rij, waarvan de meesten ook extra informatie hebben over de coronaperiode.

Hier vind je veel bruikbare informatie vanuit de belangen vereniging voor mantelzorgers. Eventueel kun je ook lid worden van deze vereniging of in de webshop veel handige brochures en andere zaken bestellen of downloaden.

PGGM & Co maakt zich ook hard voor mantelzorgers en hun vraagstukken. Op deze website is in de breedste zin van mantelzorg informatie te vinden, handig en overzichtelijk.

Veel mantelzorgers vragen zich ook af of er financiële vergoedingen mogelijk zijn voor mantelzorgers. Het kenmerk van mantelzorgen is dat je je belangeloos en onbetaald inzet voor je naasten. Toch zijn er hier en daar wel financiële voordelen mogelijk. Dat is altijd maatwerk. Op de website van ‘regelhulp’ staat hierover veel informatie en handige links.

Voor mantelzorgers die graag zelf hun zorg willen inkopen met dienstverleners die ze zelf kiezen, is een Persoons Gebonden Budget (PGB) een overweging waard. De vereniging Per Saldo, zie bovenstaande website, is volledig gespecialiseerd in de inzet van een PGB en heeft altijd de laatste informatie. Je kunt er zelfs een test doen, of je geschikt bent voor een PGB. Want het vraagt van jou als mantelzorger dat je veel zelf regelt en een aantal administratieve taken zelf uitvoert.

Neem contact op

Bel mij terug