logo

Workshop Zelfzorg voor mantelzorgers

“Zorg goed voor jezelf.” is een veelgehoord advies. Om daar aan toe te komen, is een uitdaging waar je wel wat tips bij kan gebruiken.

Als mantelzorger geef je tijd en aandacht aan een naaste die zorg nodig heeft. Je doet ‘gewoon’ wat nodig is voor je kind, partner of ouder. Je biedt veelvuldig hulp en ondersteuning aan je buren of een vriend(in). Het lijkt aanvankelijk zo vanzelfsprekend.

Naarmate er steeds meer op jouw bord komt te liggen, kun je voor jezelf tijd, energie of plezier tekortkomen. Dan is er gevaar voor uitputting. Aan de omstandigheden kun je vaak weinig veranderen. Je kunt wel proberen om er anders mee om te gaan.

In de workshop reiken mantelzorgadviseurs Marjon Wagemans en Vera Hols je informatie en tips aan om (ook) goed voor je zelf te zorgen.

Met eenvoudige oefeningen (o.a. uit mindfulness) en ‘weetjes’ gaan we aan de slag.

Op een luchtige manier komen vragen aan de orde als:

  • Waar gaat energie verloren en hoe tank ik bij?
  • Wat doe ik met gemak en wat weegt zwaar?
  • Waardoor kom ik aan m’n grenzen en hoe kan ik (tussendoor) ontspannen?
  • Van wie zou ik ondersteuning kunnen krijgen en hoe vraag ik daar om?

De antwoorden zijn voor iedereen anders, met elkaar komen we verder.
Je kunt kiezen uit een van onderstaande momenten:

Maandagochtend      9 mei van 10.00 – 12.15 u Floralis Lisse
Woensdagavond      11 mei van 19.15 – 21.30 u Plein28 Hillegom

Inschrijven
Inschrijven graag onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en mailadres tot 3 mei a.s. via v.hols@welzijnskompas.nl  of  06-1816 5572

Wil je bij aanmelding alsjeblieft aangeven als je ook op beide dagen kunt? Dan zorgen wij dat we per keer met een aantal van max. 12 deelnemers zijn. Je ontvangt bericht over je deelname (bij voorkeur per mail).

Heb je wel interesse in deze workshop, maar ben je in deze specifieke week verhinderd, laat het ons weten. Bij voldoende belangstelling kunnen we de workshop op een later tijdstip nog eens aanbieden.

Neem contact op

Bel mij terug