logo

Wethouder Fred van Trigt op bezoek bij dagprogramma voor senioren in Plein28

Wethouder Fred van Trigt op bezoek bij dagprogramma voor senioren in Plein28

WelzijnsKompas organiseert sinds 2012 in samenwerking met Hozo en de gemeente Hillegom twee dagen in de week een Dagprogramma in Plein28. Het Dagprogramma is speciaal voor mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken en niet willen vereenzamen. Wethouder Van Trigt was op donderdag in Plein28 om in gesprek te gaan met de deelnemers en te zien en horen hoe de deelnemers het ervaren en wat het dagprogramma hen brengt. Een veel gehoorde opmerking was dat het zo fijn is om andere inwoners te ontmoeten en samen de dag door te brengen, ervaringen te delen én men leert ook nog wat van elkaar.

Dagprogramma:
Het Dagprogramma is bestemd voor mensen die het thuis erg stil vinden of weinig om zich heen hebben. Het programma is op dinsdag en donderdag in Plein28, Henri Dunantplein 28 in Hillegom. Koffie, gezelligheid, een gezamenlijke lunch en verschillende activiteiten maken de dag compleet.

De bedoeling van het project is om mensen te ondersteunen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Het project is dan ook geen kant en klare voorziening waar mensen “bij aan schuiven”. Er wordt getracht in samenwerking met professionele en vrijwillige begeleiding samen inhoud te geven aan de dag. De deelnemers helpen en denken naar vermogen mee, net zoals dat in de thuissituatie ook gebeurd.

De deelnemers hebben hun waardering uitgesproken voor het belangstellende bezoek en hebben hun zegje kunnen doen over het project wat hun zo na aan het hart ligt.

Contact:
Voor meer informatie over het Dagprogramma Senioren kunt u contact opnemen met welzijnsadviseur Bertine Krewinkel van WelzijnsKompas Hillegom-Lisse. Wij zijns op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 – 12.30 uur, (0252) 75 71 00.

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten