logo

Werkende mantelzorgers – de gemeentes en werkgevers in gesprek

Werkende mantelzorgers, de gemeentes en werkgevers zijn hierover in gesprek. De wethouders Fles (Noordwijk), Langeveld (Lisse) en Van Kempen (Teylingen) bezochten zorgorganisatie
’s Heeren Loo in Noordwijk om met werkgevers en werkende mantelzorgers in gesprek te gaan over het combineren van werk en mantelzorg. Het werkbezoek vond plaats in het kader van het Bollenstreek brede project ‘Mantelzorg werkt!’.

Mantelzorgvriendelijk:
De gemeenten willen met het project ‘Mantelzorg werkt!’ organisaties informeren en adviseren over mantelzorg op de werkvloer. En werkgevers ondersteunen om mantelzorgende werknemers gezond aan het werk te houden. Werkgevers die succesvol aan dit project deelnemen krijgen aan het einde de erkenning: ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’.

Werkgevers:
Het project ‘Mantelzorg werkt!’ biedt werkgevers handreikingen om het onderwerp bekend en bespreekbaar te maken, oplossingen te zoeken en het te borgen binnen de organisatie. Werkgevers krijgen advies over wat ze zelf kunnen doen om de combinatie werk en mantelzorg gemakkelijker te maken.

De gemeenten faciliteren de werkgevers door hen kosteloos expertise, advies en ondersteuning aan te bieden van stichting Werk&Mantelzorg en de welzijnsorganisaties in de regio. WelzijnsKompas voert het ondersteuningsaanbod voor mantelzorgers uit in Hillegom en Lisse. En uiteraard gaat WelzijnsKompas zelf ook op voor de erkenning!Werkende mantelzorgers

Organisaties:
Naast ’s Heeren Loo doen binnen de Bollenstreek 13 andere organisaties  mee met het project ‘Mantelzorg werkt!’: Azzurro, Dirk, Groot Hoogwaak, Zwembad BinnenZee, Broekhof, De Kindervilla, Het Raamwerk, Akzo Nobel, Welzijn Teylingen, Welzijnskompas, Stichting Fioretti Teylingen, Gezondheidscentrum Wantveld en Huis ter Duin. Gezamenlijk bereiken zij met het project meer dan 6000 medewerkers. Meerdere van bovengenoemde organisaties waren bij het werkbezoek aanwezig.

Aan het einde van het werkbezoek zijn de deelnemende werkgevers en het totale project op een inspirerende en feestelijke manier in de schijnwerpers gezet. Symbolisch zijn de startsleutels uitgereikt door de wethouders en zijn er goede voorbeelden en ervaringen gedeeld van werkgevers die al de erkenning, ‘Wij werken  mantelzorgvriendelijk’, hebben behaald.

 

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten