logo

 Wandel je fit met Franz!

Franz van der Sluis is fervent wandelaar. Menig Lisser kent hem aangezien Franz elke dag de wandelschoenen aantrekt en door het mooie Lisse wandelt. Buurtwerker Dionne sprak Franz op een mooie dag aan en knoopte een gesprekje aan. Twee enthousiaste en ondernemende geesten vonden elkaar.

Franz: “Ik ben gevraagd om als vrijwilliger bij WelzijnsKompas wandeltochtjes te organiseren. Dat doe ik dan veel met Dionne samen. Bij ons lopen alle soorten mensen mee: jong oud, oma`s met kleinkinderen, een mevrouw met een blindengeleidenstok, een meneer met een rollator. Dat maakt het ook zo leuk.”

Op dinsdag- en donderdagavond wordt er 7 kilometer gewandeld en inmiddels is er ook één wandeling in het weekend gestart. Gemiddeld wandelen er 20 mensen mee op de doordeweekse wandel avonden. In het weekend sluiten zo`n 15 wandelaars aan. “Het is bij ons heel laagdrempelig”, vertelt Franz. Wij vragen geen contributie. Je kunt aansluiten wanneer je wilt en meelopen wanneer je wilt en zolang je kan.” Organisaties als manege Hubertus en manege Puntenburg, Aarts Sport Lisse, Restaurant de Engel en FC Lisse verwelkomen de wandelgroep tijdens de gezellige pauzes en rekenen een schappelijke prijs voor een bakkie.

Dionne wandelt regelmatig mee om met de deelnemers in gesprek te gaan. Geregeld beantwoordt zij vragen op het gebied van welzijn, en verwijst zij deelnemers door naar collega`s of andere organisaties. En wat brengt het Franz zelf? “Ik heb die prachtige leeftijd bereikt dat je niets meer hoeft, maar thuis blijven zitten kan ik ook niet. En als ik met deze groep onderweg ben, heb ik zelf ook aanspraak. Het brengt mij heel veel. Vooral als ik zie hoe de mensen ervan genieten. Ze beginnen met 3 kilometer per uur en inmiddels probeer ik hen bij te houden met 5 kilometer per uur. Dat geeft mij heel veel voldoening.”

Dionne Scheepmaker: “Tijdens de extra wandelactiviteiten zoals de snerttocht of lichtjestocht trekt de Wandel Je Fit groep gemiddeld 35 deelnemers. Er is aandacht voor vitaliteit, er ontstaan mooie ontmoetingen en zelfs vriendschappen. Welzijn en bewegen gaan hier echt hand in hand!”

Bekijk hier een filmpje van de wandelgroep.

Snertwandeling

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten